A magyar fiataloknak eszük ágában sincs elhagyni az országot

Konczik Márton 2018. augusztus 16. 16:26 2018. aug. 16. 16:26

A Fidesz egyik stratégiája, hogy annyiszor kell ismételgetni egy dolgot, amíg az emberek el nem hiszik. A kormányközeli vállalkozók birtokában lévő médiumokkal pedig már többször be is bizonyították, hogy igenis képesek arra, hogy egy párhuzamos valóságot építsenek fel. A legújabb ilyen próbálkozás most arra irányul, hogy bebizonyítsák: nem igazak a fiatalok elvándorlásáról szóló ellenzéki hírek.

Ilyenkor az a szokás, hogy kellő állami támogatásért cserébe megrendelnek "kutatásokat", amelyek - meglepő módon - a kormánynak tetsző állításokat, végkövetkeztetéseket tartalmaznak, függetlenül attól, hogy mi az igazság. Ezt követően a tanulmány eredményeire hivatkozva elindul az agymosás, dübörög a fideszes kommunikációs gépezet.

Ezek alapján a Magyar Idők csütörtöki vezércikkében közölte, hogy a magyar fiataloknak eszük ágában sincs külföldre menni.

A lap azt írja:

"Magyar Ifjúság Kutatás 2016 közelmúltban megjelent tanulmánykötetéből kiderül: a fiatalok büszkék magyarságukra, nyelvünkre, hazájuknak érzik és szeretik Magyarországot. A megkérdezettek saját helyzetüket és a társadalmi közérzetet is jóval kedvezőbbnek ítélik, mint a korábbi vizsgálatokban. Elsősorban a munkavállalási terveikkel, az anyagi helyzetükkel, illetve a személyes kapcsolataikkal elégedettebbek a korábbi felmérésekhez képest." 

És most figyeljetek, jön a lényeg:

"A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a fiatalok kétharmada kizárólag Magyarországon képzeli el a jövőjét. Egyharmaduk ugyan rövidebb-hosszabb ideig külföldön dolgozna vagy tanulna, de esetükben is a döntő többség (83%) visszatérne Magyarországra a külföldi tapasztalatszerzés után és itthon kamatoztatná tudását."

Szóval ilyen egyszerű. Nem bonyolítják túl. A cikkek végére rendszerint még betesznek egy kis kormánypropagandát, ami arról szól, hogy milyen remek intézkedésekkel támogatják a fiatalokat a korábbi kormányokkal szemben. És ennyi. Az ellenzéki pártok meg vívják tovább a szélmalomharcukat...