„A magyar határőrök zaklatják az utazókat a szerb határon”

HírKlikk 2019. augusztus 29. 18:02 2019. aug. 29. 18:02

„A magyar határőrök zaklatják az utazókat a szerb határon” – címmel közölt videóval illusztrált jelentést a szerbek által szerkesztett, bécsi székhelyű portál, a kosmo.at. A videó –  amelyet egy dühös Facebook-felhasználó tett közzé a közösségi oldalon, Bajmokon készült, ahol ő és sokan mások megrekedtek a senki földjén.

A szerb televízióban és rádióban arra figyelmeztették az utazókat, hogy aki Magyarországra tart, ne menjen Horgos felé, mert ott több kilométeres dugók alakultak ki – idézi egy bécsi asszony írását a portál. Aki azt tanácsolta, hogy inkább másfelé próbálkozzanak, például Bajmoknál.

Ott három és fél órát várakoztak, mire 18.30 körül bejutottak a senki földjére, ahol a magyar vizsgálatot várták. Ám egy határőr azonnal közölte, hogy vissza kell fordulniuk, mert ez a határátkelő csak 19 óráig tart nyitva. A videón látható egy további határőr is, aki kineveti a frusztrált utasokat. Végül a Facebookon posztoló nőt és a vele utazókat átengedték a magyar oldalon. „Vagy nagyon az idegeikre mentem, vagy azért gondolták meg magukat, mert videóztam” –  írta az illető. Hozzátette azonban, hogy a többi utast ezt követően sem engedték át, „gyerekes családokat küldtek vissza, és idős, beteg embereket”, írta az idézett bécsi nő a Facebookon.