A magyar kormány az amerikai jelöltet támogatja az OECD főtitkári pozíciójára

HírKlikk 2020. szeptember 20. 11:28 2020. szept. 20. 11:28

Magyarország az amerikai jelöltet, Donald Trump elnök kabinetfőnök-helyettesét, Chris Liddellt támogatja az OECD főtitkári pozíciójáért zajló versenyben – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap hivatalos Facebook-oldalán. Pedig van európai jelölt is...

Szijjártó Péter bejegyzésében emlékeztetett, hamarosan főtitkárválasztás jön a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetben (OECD), amely intézménynek nagy szerepe lesz az új gazdasági világrend formálásában.

„Mi azt gondoljuk, hogy a patrióta gazdaságpolitikának igenis helye van a Nap alatt, ragaszkodunk hozzá, hogy a gazdaságpolitikának nemzeti hatáskörben kell maradnia, és természetes, hogy a gazdaságpolitikák magukon viselik a nemzeti sajátosságok jegyeit" – fejtette ki a tárcavezető.

Arról sem Szijjártó, sem az MTI nem írt semmit, hogy van más jelölt is az OECD  vezetésére. Svédország jelölje Cecilia Malmström, aki 2014 és 2019 között az Európai Unió kereskedelmi biztosa volt. 

A jelölési időszak októberben ér véget, és az új főtitkár jövő júniusban veszi át a hivatalt.

(A kiemelt fotót Szijjártó töltötte fel a Facebookra. A kép – háttere alapján – kedden készült, amikor Szijjártó a Fehér Házban vendégeskedett.)

Forrás: MTI/Hírklikk