A Magyar Nemzet kénytelen volt ismertetni a Szájer-ügyet

Zutyu 2020. december 3. 07:26 2020. dec. 3. 07:26

A Szájer-botrány kirobbanása után több mint egy nappal, szerdán este nyolc előtt „Az EP-képviselő búcsújának okai” címmel kénytelen volt ismertetni a Magyar Nemzet, hogy Szájer József végülis nem csak egy szimpla házibulinak a résztvevője volt, hanem egy drogos orgián vett részt.

A lap azután helyezte kontextusba a sztorit, hogy a lapnak két mondatot nyilatkozott Orbán Viktor miniszterelnök. „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harminc éves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett, európai parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.” Ennyit nyilatkozott a pártelnök-miniszterelnök. A lap korábbi cikkeiből pedig nem derült ki, mire is célozhatott Orbán Viktor, amikor védhetetlennek nevezte Szájer cselekedetét.

A kormányszócső cikkében ismertette Szájer lemondásának vasárnapi indokait, ezzel szembeállítva belga lapok keddi cikkeit, miszerint „egy magyar európai parlamenti politikus múlt pénteken szinte kizárólag férfiak társaságában egy olyan brüsszeli melegorgián vett részt, amelyen a rendőrök lakossági bejelentést követően rajtaütöttek.” A lapból kiderül még, hogy Szájer menekülni próbált, de nem járt sikerrel és drogot is találtak nála, de megemlítik azt is, a Fideszből távozó politikus tagadta a kábítószer használatot és nem tudja, az hogyan került a hátizsákjába.