A Magyar Nemzet szerint Pikó az elhunyt apjával újíttatná fel az önkormányzati bérlakásokat

HírKlikk 2020. október 7. 12:46 2020. okt. 7. 12:46

A Magyar Nemzet kedden azzal a címmel számolt be a józsefvárosi képviselő-testület üléséről, hogy „Pikó András az apja cégével újíttatná fel az önkormányzati bérlakásokat”. 

Pikó a VIII. kerület antikorrupciós stratégiájának napirendi vitájában épp a korábbi vezetés általa etikátlannak tartott döntéseit szemléltette azzal, hogy „ha nem vették volna el a 620 millió forintot az önkormányzattól, amellyel bérlakásokat újíthatnánk fel, akkor tehettünk volna egy próbát. Mondjuk az én édesapám az egy építési vállalkozó, a legjobb, ide tudna jönni föl tudná újítani ezeket. Önök szerint ezzel semmi baj nem lenne, és ebből arra következtetek, hogy azzal sincsen semmi baj, hogy a miniszterelnöknek az apja a bányáiból hordja a követ az országút építésére. Ugye? ”.

A kormánylap aztán ezt a mondatot jegyzetelte szó szerint, azt már meg sem említve, hogy mi volt a kontextus, csak leírta, mintha Pikó apja cégének lehetséges szerződtetését indokolná meg – írja a 444.hu.

A polgármester szerdán az oldalán jegyezte, hogy ennek több akadálya is lenne. Egyrészt az apja foglalkozása kertész volt, másrészt már nem is él. 

A 444.hu megjegyzi: nem sokkal a polgármester posztja után a címet átírták.