A magyar szabadság bajnoka

Dr. Dávid Ferenc       2021. december 1. 17:27 2021. dec. 1. 17:27

(…)„Nézzük, hol tartunk! Ausztriában – elvileg– februártól lesz kötelező az oltás a 14 év felettiek számára. Németország az osztrák példát követné, február végétől vagy március elejétől. A görög kormány már döntött, hogy 60 év felett kötelező az oltás január közepétől. A cseheknél szintén 60 felett lehet kötelező, de náluk még nincs végleges döntés. Politikai szempontból pikáns, hogy a nagyon haladó, nagyon modern, nagyon »szabadságpárt« baloldali-liberális-zöld német kormány egy ilyen intézkedéssel indíthat. Az ellenzők szerint ezzel vége a szabadságnak. Izgalmas kérdés, hogy mennyire lesz ragadós a német példa az EU-ban! És nem lehet nem észrevenni, hogy a »szabad« nyugati világban előbb lesz kötelező, mint a nyugatiak által nem szabadnak tekintett országokban. Kíváncsi leszek, mit lépnek majd itthon a szabadság bajnokai(…).” (Németh Balázs /facebook/- MTV1 hírolvasó)

Tisztáznunk kellene, hogy hazánkban kik tekinthetők a szabadság bajnokainak? Hibás a többes szám használata, mert igazi bajnokból csak egy van hazánkban, aki szokásos szerénységével így beszél magáról: „Én a jogok harcos védelmezője vagyok. Szabadságharcos voltam a kommunizmus alatt, amikor a homoszexualitás büntetendő volt. A szabadságért és a jogokért küzdöttem, ami azt jelenti, hogy küzdöttem a homoszexuálisok jogaiért is”. (O.V. – Brüsszel, 2021. június 24.)

Ha jól értem, Németh Balázs „királyi” hírolvasó arra kíváncsi, hogy országunk – kétharmados parlamenti támogatást élvező – élversenyzője milyen intézkedéseket hoz majd a közeli jövőben a járvány visszaszorítása érdekében. Mi is szeretnénk tudni, akik viszont nem vagyunk bajnokok, csak veszélyeztetett amatőr versenyzők és sokszor áldozatok!

A Fidesz és a jobboldali sajtó képviselői szerint a demokratikus ellenzék képviselői kizárólagos hatalomra és zsarnokságra törnek, így Németh B. valamint eszmetársai biztosan nem tekintik őket a szabadság bajnokainak. A hírolvasó pikánsnak találja, hogy a még hivatalba sem lépett német koalíció vezetője – kötelező jelleggel – oltáspárti. Lelke mélyén a mi harsány bajnokunk is az, hiszen a közszolgálati szférában – élve munkáltatói jogával – már elrendelte a vakcinálási kötelezettséget. A versenyszférában – gazdasági és politikai megfontolások miatt – azonban nem merte, inkább sunyi módon rálőcsölte a megoldást és a felelősséget a profitszektor munkáltatóira. Nem sok sikerrel.

Az új német kancellár nem csak a közszolgálati alkalmazottak egészségéért aggódik, hanem a teljes német társadalom védettségét szeretné előmozdítani. Ugyanígy gondolkodik osztrák kollégája is. Ezzel ellentétben, a híres magyar szabadságbajnok hezitál, lapít és tipródik, nem igazán tudja, hogy mit lépjen. Míg nyugati kollégái a járványadatokat elemzik és nézik, és annak ismeretében intézkednek, addig a mi szabadságharcosunk a pártpreferencia-listákat tanulmányozza, és cselekedeteit nem egészségügyi, hanem politikai megfontolás vezérli.

A magyar szabadcsapatok vezénylő tábornoka nem szereti, ha országlásában nyugati összehasonlításokkal zavarják, azt meg különösen nem kedveli, ha kételkednek döntéseinek aktualitásában és helyességében. Németh Balázs jobban tenné, ha nem piszkálná függetlenségünk első számú katonáját, mert, ahogy a szabadság nem örök, úgy a hírolvasói állás sem!