A magyarok vendégszeretők, csak utálják az idegeneket

Föld S. Péter 2019. június 17. 07:22 2019. jún. 17. 07:22

Azt mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, hogy sokat gondolkodott azon, miért rázta meg ennyire az országot a Hableány utasainak tragédiája. Arra jutott, hogy „talán azért, mert az áldozatok a vendégeink voltak, a magyar pedig vendégszerető nép, és most azt látjuk, elveszítettük a vendégeinket, ezért a gyász.”

Hát akkor nézzük meg e vendégszeretőnek hazudott nép néhány megnyilvánulását! 2017 novemberében például Srí Lanka-i diákokat jelentettek fel a vendégszerető perbáliak. A fiatalok az AIESEC közvetítésével végeztek önkéntes munkát a perbáli lakóotthonban, fogyatékkal élő gyerekeknek segítettek.

A perbáli pánik egyenes folytatása annak, ami nem sokkal azt megelőzően Őcsényben történt. Akkor egy – fogalmazzunk visszafogottan – igen heves hangulatú falugyűlésen a helyi vendégszerető lakosság kijelentette, hogy még menekültgyerekeket sem kívánnak a falujukban látni. Hogy nem a levegőbe beszéltek, azt azzal is nyomatékosították, hogy a fogadósnak, aki beengedte volna őket a vendégházába, kiszúrták az autógumijait. Egy hétről lett volna szó amúgy, és olyan emberekről, akiket a magyar állam már igen szigorúan ellenőrzött, majd ezt követően oltalmazott státuszt adott nekik. És amikor erről kérdezték a miniszterelnököt, Orbán Viktor azt válaszolta, hogy ő egyetért azzal, ha a magyar emberek határozottan és egyértelműen kinyilvánítják a véleményüket.

Kömlón a halottak napja alkalmából a temetőbe érkező, idegennek nézett magyarok ellen riadóztatták a rendőrséget a vendégszerető helyiek, Nagymágocson pedig a vendégszerető közmunkások és az ugyancsak vendégszerető földmérők ijedtek meg egymástól. Mindkét csoport tagjai fejvesztve menekültek, mert migránsnak nézte a másik társaságot.

Ezeken az eseteken hangosan röhögnénk, ha nem volna mind szánalmasan szomorú. Hatott a kormány propagandája, szárba szökkent az elvetett mag. A magyar adófizetők pénzéből elköltött milliárdokból gyűlölködő óriásplakátok, újság- és televíziós hirdetések születtek. Volt idő, amikor a csapból is Soros folyt, a migránsokkal Dunát lehetett rekeszteni.

A normális magyarokat tényleg megrázta a koreai turisták – és a kétfőnyi magyar személyzet – tragédiája. De ennek semmi köze nincs az amúgy csak szlogenekben létező magyaros vendégszeretetnek. Orbán részéről pedig mérhetetlen cinizmus és aljasság szeretett vendégekről beszélni egy olyan országban, amelynek lakóinak jó részét ő uszítja arra, hogy gyűlöljenek mindenkit.