A Margitsziget megint bezár hétvégére

HírKlikk 2020. április 17. 19:00 2020. ápr. 17. 19:00

Ismét lezárják a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot a hétvégére a koronavírus-járvány miatt. Továbbá április 27-től csak eltakart arccal lehet majd utazni a tömegközlekedés járatain – jelentette be Karácsony Gergely pénteken, a Facebook-oldalán.

Az előző héthez hasonlóan, kénytelenek lezárni most is a Margitszigetet szombaton és vasárnap reggel 9 és este 8 óra között – mondta el a főpolgármester videóüzenetében.

A főpolgármester közölte, hogy a III. kerületi polgármester hasonló módon jár el az Óbudai-sziget és a Római-part kapcsán. Bejegyzése szerint, a futók – szigorúan betartva a tíz méteres követési távolságot –, a kora reggeli és esti órákban ki tudnak menni sportolni a Margitszigetre.

Ahhoz, hogy fokozatosan enyhíteni lehessen majd a járvány megfékezése érdekében bevezetett korlátozásokon, most további szigorításokra van szükség – mutatott rá.

Karácsony Gergely bejelentette azt is, április 27-től a fővárosi tömegközlekedést csak kendővel, sállal eltakart arccal, vagy maszkban lehet igénybe venni.

A döntést a városvezetés Bécs példáját követve hozta meg, és ma úgy tudunk segíteni legjobban egymáson, ha így utazunk a közösségi közlekedés járatain – mondta a főpolgármester.

A Főpolgármesteri Hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményben tudatta azt is, Karácsony Gergely utasította a Budapesti Közlekedési Központot, hogy május 4-étől megnövelt járatszámmal készüljön az érettségik napjaira, csökkentve a tumultust – a várhatóan növekvő utasszám ellenére.

A közlemény szerint, a sportolás közbeni kötelező távolságtartásról a jövő héttől táblák is figyelmeztetnek a Margitszigeten.

A hivatal arról is tájékoztatást adott, hogy Budapest szintén csatlakozik ahhoz az európai szolidaritási akcióhoz, amelyet bukaresti művészek indítottak el, és amelynek során, fényfestést közvetítenek élőben a Városháza Facebook-oldalán este 9 óra 9 perctől.

Forrás: MTI/Hírklikk