A médiahatóság emberei még három évig egy luxusszállodában pihenhetnek

HírKlikk 2020. július 1. 11:13 2020. júl. 1. 11:13

Az állam vissza nem térítendő, több mint félmilliárdos támogatásából újítják fel a hévízi luxus hotelt. Ezen felül, a médiahatóság 197 millió forintot fizet a szálloda haveri körbe tartozó tulajdonosának.

Az Mfor.hu a médiahatóság honlapjára feltett szerződés alapján írta meg, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a 2020-2023-as időszakra ismét a négycsillagos, superior kategóriájú Hotel Carbonával kötött szerződést. Ez 197 millióba került a médiahatóságnak, miközben az állam 537 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a szálloda felújttására.

A Hotel Carbona tulajdonosa a Buda Invest Kft.-n keresztül, a Pocsai-família. Pocsai Alex a Fidesz-közeli HírTV egyik alapítója volt. Az igazgatóság tagjai között van az ingatlanbefektető-ügyvéd Bálintfy Gábor, valamint a kisebbségi tulajdonos Csóti György, volt MDF-es és fideszes országgyűlési képviselő, korábbi zágrábi nagykövet. A fő tulajdonosok azonban Pocsai Alex lányai.

A médiahatóság már az első Orbán-kormány idején is a a hévízi szállodával szerződött. 2000 márciusában az NMHH elődje, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) is ezt a hotelt választotta, ám akkor még „csak" 35 millió forintba került egy év. A mostani költség az állami támogatás beszámítása nélkül is jóval magasabb, évi 65,6 millió forint. 

Az NMHH a Magyar Nemzetben korábban azzal indokolta a hévízi luxusszállodát, hogy nincs saját üdülője, ez pedig olcsóbb megoldás volt, mint fenntartani egy ingatlant. 

Az Mfor.hu arra is emlékeztet, hogy a médiahatóság embereit jól fizetik, ezért egyáltalán nem biztos, hogy a céges üdülést választják majd. Például Karas Mónikának, az NMHH elnökének a fizetését a parlament tavaly nyáron hozott döntése alapján, 1,3 millióról négymillió forintra emelik. 

Forrás: mfor.hu