A Mi Hazánk Mozgalom szerint soha nem késő könyvet égetni

HírKlikk 2020. október 23. 19:30 2020. okt. 23. 19:30

A szélsőjobboldali párt '56-os megemlékezésén Dúró Dóra könyvdarálása is szóba került. Vékony Csongor, a Mi Hazánk Ifjainak elnöke szerint, ezt sokan „fasiszta akciónak láttatták”, pedig „soha nem késő újból könyvet égetni. Meg kell semmisíteni a propagandagépezetet.”

Vékony Csongor a Telex tudósítása szerint, arról is beszélt, hogy „a hazaszeretet, a kereszténység és az életvédelem nevében” fognak küzdeni, amiben a radikalizmus is megengedett. Szerinte, ha a nemzetellenes európai meleg- és migránsbarát politika folytatódik, akkor „identitásunk után asszonyainkat és földjeinket is elveszítjük.” A vér kötelez, mondta, és szerinte az árulók eltiprása után a harc folytatódik.

A Mi Hazánk Mozgalom Corvin közben tartott rendezvényén egyébként elsőként Novák Előd, a párt alelnöke mondott beszédet a nagyjából 170 fős tömeg előtt. Novák arról beszélt, hogy szerinte az MSZP és a Fidesz hibája, hogy „nem történt meg az állambiztonsági múlt és az ügynöklisták feltárása, a közéletből való kitiltása, és a kommunista luxusnyugdíjak megvonása”. 

„Az úgynevezett európai demokrácia elvesztette teokratikus hátterét” – ezt már Kovács Attila református lelkipásztor mondta a Mi Hazánk rendezvényén. „A magyarság egy olyan közösségnek nem mondható sokadalomhoz csatlakozott, amely mellőzi istent, így az nem is demokrácia” – tette hozzá.

Az 1956-os Magyarok Világszövetségének ügyvezető elnöke, Trencsényi László pedig arról beszélt, hogy Nagy Imre miniszterelnök szerinte „egy csekista volt”.

Utolsóként Toroczkai László, a Mi hazánk elnöke szólalt fel. Szerinte ideje őszintén beszélni '56-ról, ami után gyorsan eljutott a zsidókhoz. „Köves Slomó biztosan feljelent ezért is, de feltenném azt a költői kérdést, miért van az, hogy Rákosi és Gerő is zsidó származásúak voltak?” Az elnök szerint, ez a XVIII.-XIX. századi betelepülés eredménye, amikor a zsidók és cigányok száma is gyakran megduplázódott.

Toroczkai úgy véli, álságos Dúró Dóra könyv megsemmisítését elítélni, egyrészt mert '56-ban a forradalmárok is máglyát raktak a kommunista propagandából, másrészt mert a másik oldalon folyamatos a virtuális könyvégetés és a cenzúra.

„A balliberálisok” – mindenki, a Jobbiktól, az MSZP-n át a Momentumig – a gonosz képviselői „akik a nemzet testén élősködve táplálják a gonosz ideológián keresztül a nemzetállamok szétverését”, mondta. „Ha ez az erő '22-ben visszatér, mi ott leszünk a barikádokon" – zárta beszédét Toroczkai.

(A fotó – egyelőre? – csak illusztráció.)