A milliárdos műgyűjtő másképp emlékszik, mint Mészáros Lőrinc

HírKlikk 2021. június 12. 15:30 2021. jún. 12. 15:30

A leggazdagabb magyar azt mondta, hogy Pákh Imre Munkácsy-gyűjteményének megvásárlásáról tárgyaltak a megbeszélésen, de a műgyűjtő szerint szó sem volt a képek eladásáról.

Az ország legvagyonosabb embere azt mondta az Indexnek adott interjúban, hogy megvenné a Munkácsy-festményeket.

„A közelmúltban többször tárgyaltam a Munkácsy-képek megvásárlásáról, de Pákh Imrével egyelőre még nem tudtunk megállapodni” – fogalmazott Mészáros, aki szerint több mint 60 képről van szó.

„De nem szeretnénk, ha a Kogart Ház kizárólagosan Munkácsy-gyűjteménynek adna helyet. Sok kiváló magyar festményünk van, nem szeretnénk ezektől megfosztani a nagyközönséget. Ugyanakkor szívesen adnánk helyet egy állandó Munkácsy-kiállításnak” – tette hozzá az interjúban Mészáros.

Pákh Imre azonban teljesen másképp emlékszik a tárgyalásokra. A műgyűjtő a hvg.hu-nak elmondta, hogy szó volt a megbeszéléseken egy Munkácsy-múzeum létrehozásáról az Andrássy úton, de a közös projekt kútba esett, ezért most már Debrecen polgármesterével egyeztet ugyanerről.

„De arról, hogy ő megveszi a Munkácsy-gyűjteményemet, nem volt szó, már csak azért sem, mert nem is volt eladó” – mondta a portálnak Pákh.

Forrás: hvg.hu