A miniszter példátlan bosszút állt a betegeken Zacher Gábor miatt

Jász 2018. szeptember 1. 06:37 2018. szept. 1. 06:37

Pénteken adta be felmondását Zacher Gábor, aki a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezette. Tervei szerint október végéig dolgozott volna a kórházban, a miniszter azonban máshogy döntött.

Zacher úgy tervezte, kitölti két hónapos felmondási idejét és az elvállalt műszakokat elviszi. A miniszter azonban máshogy gondolta:

"A miniszter délután elfogadta a lemondásomat, és mentesített a felmondási idő letöltése alól. A döntést nem indokolták. Péntek éjfélig dolgozom a Honvédkórházban" - mondta a hvg.hu-nak Zacher Gábor.

Az orvoshiány és a sürgősségi osztály túlterheltsége miatt nagyon sok panasz érkezett az elmúlt hónapokban a betegek részéről. Előfordult az is, hogy meghalt egy beteg, mert nem kapott időben segítséget. 

Teljesen világos, hogy Zacher felmondási idejétől a honvédelmi miniszter szimplán bosszúból, az elrettentés miatt tekintett el. Ezzel azt üzente: a kibeszélőknek nincs maradása. Bármelyik orvos elvesztheti az állását, aki el meri mondani, hogy milyen állapotok uralkodnak a magyar egészségügyben.

Azonban a legnagyobb probléma az, hogy ezzel a miniszter emberek életét veszélyezteti, hiszen a felmondási idő éppen arra lett volna elég, hogy valahogy átszervezzék a sürgősségi osztály ellátását. Viszont egy ilyen helyzetben, ahol sem a személyi, sem a tárgyi feltételek nem adottak a betegek ellátására, egy orvos - jelen esetben Dr. Zacher -, azonnali kiesésének beláthatatlan következményei lehetnek.