A miniszterelnök hazudik

Föld S. Péter 2022. január 16. 17:45 2022. jan. 16. 17:45

„A homoszexualitás is jelen van a világban, aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita.” Orbán Viktor mondta mindezt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A riporter egyetértően bólogatott, nyilván ő is hallott már arról, hogy vannak homoszexuálisok és pedofilok. Egyedül a miniszterelnök által említett „nagyon nagy vitáról” nem hallott, mert hát, hogyan is hallhatott volna olyanról, ami nincs, de nem akart kekecnek látszani azzal, hogy esetleg visszakérdez.

Ettől persze a Fideszben még vitázhatnak arról, hogy tisztességes-e összemosni a homoszexualitást a pedofíliával. Ha van ilyen vita Orbán Viktor pártjában, akkor jelen állás szerint az az álláspont győzedelmeskedett, hogy bár gazemberség, de célravezető. Ezzel lehet ugyanis gyűlöletet és félelmet kelteni, ha valakinek a migránsok nem volnának eléggé szörnyűségesek.

Márpedig, ha az emberek félnek, akkor oda fordulnak, ahol meg tudják védeni őket. Általában a kormányok képesek megvédeni az embereket – elsősorban a vélt veszélyektől. A valós veszedelmek esetében – szegénység, korrupció, járványok, stb. – a kormányok lehetőségei meglehetősen korlátozottak. Van, ahol jobban meg tudják védeni a lakosságot, máshol kevésbé. Mi, magyarok, sajnos ez utóbbiak közé tartozunk, a szegénység elképesztően magas, a korrupció úgyszintén, az egymillió főre eső halálozások számában pedig az élmezőnyben vagyunk.

Erről nincsenek viták, legalábbis a miniszterelnök nem említette, hogy lennének. Orbán Viktor mindössze arról beszélt, hogy a világban van egy nagyon nagy vita arról, hogy a homoszexualitás elvezet a pedofíliához. Nem foglalnánk állást e nem létező vitában, nem vagyunk a téma szakértői. Mai tudásunk szerint egyébként a homoszexualitás épp annyira vezet el a pedofíliához, mint az, ha valaki heteroszexuális villamosvezető, kokillakészítő, vagy éppen Fidesz-közeli oligarcha.

Azért sem vitatkoznánk erről, mert ehhez körülbelül ugyanannyira nem értünk, mint Orbán. Azt viszont tudjuk, hogy a miniszterelnök hazudik. Nincsenek ugyanis viták – nagyon nagy vita pedig végképp nincs – erről a témáról. Vannak viták sokféle témáról, például arról, hogy kormányra kerülve, szabad-e lopni, gyűlöletet kelteni, lebontani a jogállamot, korlátozni az emberek tájékozódáshoz való jogát, eladósítani az országot. Sok vita van a világban, a miniszterelnök által említett „nagyon nagy” nincs közöttük.

Orbán persze nagyon jól tudja ezt, amikor hülyeséget beszél, azt mindig megfontoltan teszi. Szavazatokat akar szerezni. Nem a tájékozott emberektől, mert azok már régen elfordultak tőle, hanem azoktól a megvezetett szerencsétlenektől, akiknek be lehet mesélni, hogy egy zsák krumplitól jobb lesz az életük, s hálásak azért, ha a csirkefarhát árát – a miniszterelnök jóságának köszönhetően – meg tudják fizetni.