A Momentum összebútorozhat Botkával, Hadházyval és Szél Bernadettel

HírKlikk 2019. november 2. 14:36 2019. nov. 2. 14:36

Interjút adott a Népszavának Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. A politikus arról beszélt, szerintük a NAV nyomozásának célja a párt pénzköltései ügyében pusztán besározás, tesztelés és nyomasztás lehet, ők ugyanis minden számlát eljuttattak az Állami Számvevőszéknek a 2018-as választások után. Szerinte az október 13-i választás után azért szállt ki hozzájuk a NAV, mert "ha egy elnyomó rendszert megsuhint a változás szele, megijed, és odacsap".

A lap arról is kérdezte Fekete-Győrt, hogyan terveznek politizálni az önkormányzatokban, amelyekben összesen 133 képviselői helyhez és 6 polgármesteri székhez jutottak, de már most vannak kerültek, ahol kiütköztek az ellentétek.

A pártelnök azt mondta, "konstruktív ellenzékiségbe vonultak" Pesterzsébeten, ahol nem támogatták a képviselő fizetések 20 százalékos emelését, de azokban az ügyekben, ami a pesterzsébetiek érdeke, együttműködnek.

Fekete-Győr arról is beszélt, nagyon jó szoros a Momentum együttműködése 

HADHÁZY ÁKOSSAL, SZÉL BERNADETTEL (EX-LMP) ÉS BOTKA LÁSZLÓVAL (EX-MSZP), REMÉLI, HOGY 2022-TŐL MÁR EGY POLITIKAI KÖZÖSSÉGBEN FOLYTATHATJÁK. 

A momentum elnöke arra alapozza, hogy az ellenzék vezető erejéért vívott párharcot a DK-val azért fogják megnyerni, mert a Fideszből kiábrándulókat nem Gyurcsány Ferenc, hanem ők fogják meggyőzni arról, hogy "van nyugati alternatívája ennek a rendszernek", és mert az évente nagykorúvá váló 120-130 ezer fiatal nagy része szerinte momentumos lehet.