A Momentumnak nincs gyomra felállni a vasárnapi tüntetés színpadára

Konczik Márton 2018. szeptember 14. 14:15 2018. szept. 14. 14:15

A Momentum megint megtalálta azt a mondvacsinált indokot, amellyel meg tudja indokolni a saját szimpatizánsainak, hogy passzív magatartásával miért a Fideszt támogatja.

A Sztárklikk birtokába jutott belső levelezésből világosan kiderül, hogy nem akarnak felállni a vasárnapi kormányellenes tüntetésen azoknak a pártoknak a színpadára, akik végeredményben a képviselőik által leadott szavazataikkal hozzájárultak ahhoz, hogy elfogadják a Sargentini-jelentést.

 A Momentum elnökségének az a legfőbb baja, hogy ezeknek a pártoknak az elnökei szeretnének felszólalni a saját rendezvényükön.

A birtokunkba került levelet változtatás nélkül közöljük:

"Sziasztok! Sokatokat foglalkoztat a kérdés, hogy részt veszünk-e a vasárnapi tüntetésen, és ha igen, milyen formában.

Az nem volt és nem lesz kérdés számunkra sohasem, hogy minden Európa-párti megmozduláson szívesen részt veszünk, és titeket is részvételre buzdítunk. Azonban meg kell őrizni ennek az ügynek a hitelességét, és ebben kulcsszerepe van a felszólalóknak.

Tegnap ezügyben felvettük a kapcsolatot a szervezőkkel, mivel bíztunk abban, hogy ez egy széleskörű, nem csak a politikai haszonszerzésről szóló kiállás lesz. Akkor az MSZP-sek és P-sek (mind Kunhalmi Ágnes, mind Karácsony Gergő) biztosítottak minket arról, hogy szívesen látnának, és a felszólalók kérdésében rugalmasak voltak.

Úgy gondoltuk, hogy ez az esemény akkor lehet hiteles, ha EU-s politikusok és Európa-párti civilek szólalnak fel. Egy ilyen helyzetben szívesen felszólalna a mi részünkről is Berg Dániel, aki a Sargentini-jelentéssel foglalkozott.

Sajnos kevesebb mint 24 óra is elég volt a szocialistáknak ahhoz, hogy meggondolják magukat, és foggal-körömmel ragaszkodjanak ahhoz, hogy az ügyhöz sehogy sem kötődő Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergő, és Tóth Bertalan tartsanak vasárnap stand-upot.

Ezzel a parlamenti pártok nem az ügyet, nem az anti-európai erők megfékezését, hanem saját magukat helyezik ismét középpontba. Nekünk erről szóló gyerekes vitákhoz, önjelölt megmondók mikrofonért folytatott csatározásához nincsen gyomrunk.

Éppen ezért tart a parlamenti ellenzék ott, ahol. Vasárnap részt veszünk, mert Európa mellett mindig kiállunk, de ha nem tudják félretenni a parlamenti pártok az egójukat, akkor köszönjük, de inkább maradunk a tüntető emberek között.

Remélem velünk tartotok, üdv: Elnökség"