A MOSZ nyílt levele Orbánhoz: ne nyisson se óvoda, se iskola!

HírKlikk 2021. április 15. 17:33 2021. ápr. 15. 17:33

A Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöksége nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz. Azt kérik, az óvodák és az alsó tagozatos iskolák esetében is halasszák el a nyitást.

„Tisztelt Miniszterelnök Úr!  A MOSZ is csatlakozik a Magyar Orvosi Kamara, illetve a pedagógusok, a szülők és gyermekek érdekképviseleti szervezetei által megfogalmazottakhoz, és arra kéri Önt és kormányát, hogy halasszák el a 2021. április 19-re tervezett oktatási intézmények nyitását az óvodák és alsó tagozatos osztályok esetében is” – áll a Facebookon közzétett írásban.

A levélben kiemelik, hogy a brit variáns a fiatal, egészséges felnőttek és a gyermekek esetén is súlyos, életveszélyes állapotot alakíthat ki.

A MOSZ szerint az óvodás és alsós általános iskolás gyermekek esetén a távolságtartás, higiéniás szabályok betartása gyakorlatilag lehetetlen. Hozzáteszi: ez azt jelenti, hogy ha egy csoportba vagy osztályba egyetlen fertőzött gyermek is bekerül, az nagyon nagy eséllyel akár az egész csoportot is megfertőzheti.

„Jelenleg a kockázat és a veszteség túl nagy – de mindez megelőzhető, elkerülhető!” – írják.