A Nagy Testvér mindent tudni fog rólunk

HírKlikk 2018. november 8. 10:27 2018. nov. 8. 10:27

Az Országgyűlés hamarosan elfogadja a térfigyelő kamerák felvételeit előbb Budapesten, majd országszerte összekötő jogszabályt. Nemcsak adatokban gazdagodnak ezzel az illiberális állam vezetői, hanem megrendelésekben is. 

Szakértői becslés szerint a telepítés – részben uniós forrásból – már eddig is elvitt 50–100 milliárd forintot, a teljes kiépítés pedig ennek a négyszeresét is felemésztheti. A kamerákat folyamatosan cserélni kell a technika fejlődésével, és egy központi tárhelyet is létre kell hozni. Az első ütemben csak a budapesti felvételeket rögzítik majd - írja a HVG.

A telepítésre és karbantartásra költött sok-sok tízmilliárd forint a technikai eszközök gyártóit és a biztonsági vállalkozásokat gyarapítja. Természetesen ennek az üzletágnak is megvannak a kormányhoz közel álló szereplői - jegyzi meg a portál. 

Ilyen például a kormányfőt focimeccsről focimeccsre reptető Garancsi István alig egy évvel ezelőtt bekebelezett biztonsági cégcsoportja, amely addig G4S néven kapta a megbízásokat, most viszont már Criterion néven működik. De a belügyminiszter személyétől sem kell messze menni, mert neki is vannak biztonsági cégei, amikor éppen nem tagja a kormánynak, viszont azok olyankor is kapják a megbízásokat, amikor Pintér Sándor éppen kivonul belőlük.

Forrás: HVG