A nagymellű szőkéket szereti a kirúgott nemzeti érzelmű professzor

Föld S. Péter 2021. május 5. 15:35 2021. máj. 5. 15:35

A Szegedi Tudományegyetem az „értékrendjével összhangban” intézkedett a rasszista kijelentéseivel botrányt kavart professzor ügyében. Mint írták, „munkáltatói intézkedés” történt. A talányos kifejezés mögött sajtóértesülések szerint azt kell érteni, hogy Gulyás Lászlót kirúgták. A magát nemzetinek, polgárinak és konzervatívnak mondó professzor szerint az amerikai elnök félhülye, alelnöke fekete ribanc, a fekák az őserdőben lóf@szt sem csináltak.

A történet előzményeiről többször is írtunk, például itt, itt és itt. Most és itt nem részletezzük a professzor úr kijelentéseit, összefoglalóan legyen elég annyi, hogy a diákjaira szexista megjegyzéseket tett, az amerikai elnököt félhülyének, helyettesét pedig fekete ribancnak nevezte. Annyit azonban megjegyeznénk, hogy bár sokan felháborodtak, és négy diákja végül be is panaszolta Gulyás László professzort, voltak, akiknek tetszett ez a stílus.

Az ügyből azért is lett botrány, mert nem sokkal az egyik előadáson elhangzott rasszista kijelentések napvilágra kerülése előtt, március 15-én, Áder János magas állami kitüntetést adományozott Gulyás professzornak. Rövid, zavart hallgatás után végül Áder János hivatala közölte, hogy az ő értékrendjükkel nem fér össze, amit Gulyás professzor mondott, de a hatályos törvények szerint a kitüntetést nem lehet visszavonni. Gulyás Gergely – a kancelláriaminiszter csak távoli névrokona Gulyás Lászlónak – egy kormányinfón az üggyel kapcsolatban annyit mondott, hogy ha tudják, milyen nézeteket vall a professzor, akkor nem adnak neki állami kitüntetést.

Ezek szerint nem tudták, hogy milyen nézeteket képvisel és hangoztat az általuk kitüntetett professzor. Talán maga Gulyás László is félreismerte a saját értékrendjét. Azt gondolta – mert a botrány kirobbanása után ezzel védekezett –, hogy őt azért támadják, mert nemzeti, polgári és konzervatív, most meg azzal kellett szembesülnie, hogy szó sincs erről: azért a felháborodás, mert ő egy rasszista, szexista tahó. 

Talán még ennél is szomorúbb, hogy Áder János és Gulyás Gergely is félreismerték a professzort. Így szokott ez történni, amíg ki nem derülnek bizonyos dolgok. Borkai Zsolt, Győr egykori polgármestere, a Fidesz egyik legmegbízhatóbb katonája, máig kiváló családapa és polgári elkötelezettségét büszkén hangoztató városvezető lenne, ha az Ördög ügyvédje nem hozza nyilvánosságra, hogy ez a kiváló férfiú mi mindenre vetemedett egy adriai jachton, néhány, erre a célra szerződtetett, a maga nemében bizonyára szintén igen kiváló örömlány társaságában.

És Szájer József, aki az alaptörvényt ércnél maradandóbb formába öntötte, hogy mi, magyarok, megannyi hányattatás után örülhessünk végre, szintén megbecsült tagja volna a Fidesz magát polgárinak, nemzetinek és konzervatívnak hirdető közösségének. Máig osztaná az észt, kioktatna mindenkit erkölcsből és tisztességből, ha egy botlás során ki nem derül, hogy egy brüsszeli melegpartiról a rendőrségi razzia elől egy ereszcsatornán menekült, hátizsákjában minden földi jóval, de főleg a tudat módosítására alkalmas szerekkel.

Mindig az a baj, hogy valami kiderül. Ha nem tudjuk, hogy Gulyás professzor egy bunkó tahó, akkor most gond nélkül hirdethetné magáról, hogy ő nemzeti, polgári és konzervatív értékrendű ember. Ezért támadják őt a libernyákok, akik azt szeretnék, ha Magyarországnak is félhülye elnöke lenne, és az alelnöki tisztet egy fekete ribanc töltené be.

Nem mellesleg a most munkavállalói intézkedés hatálya alá vont Gulyás professzor nőideáljáról is vallott korábban a diákjainak. Elmondása szerint a nagymellű szőkéket szereti. Öröm az ürömben, hogy nem ezért kellett távoznia a szegedi egyetem pedagógusképző karáról.