A NER neorasszizmusa

Gusztos István 2020. december 15. 16:55 2020. dec. 15. 16:55

Rétvári Bence – Demeter Márta napirend előttijére válaszolva – nemzetikeresztényi módon labancozott, tanácsköztársaságozott, és Soros-galaxist emlegetett. Szövegében csaknem minden benne volt, ami Orbánia hivatalos neorasszizmusát, hecckampányait jellemzi.

„Csuda pofája" van a NER-kormánynak: mint a székely vicc hőse, hol meleget, hol hideget fúj belőle. Gyakran emlegeti híres-hírhedt „zéró toleranciáját": temetők gondozását, zsinagógák felújítását, bizonyos zsidó szervezetekkel vagy magával Netanjahuval való haverságát. Ugyanakkor szervezi-üzemelteti a hivatalos, pártállami rasszista, homofób, migráncsozó nemzetikeresztény uszítást. Régi partnerét, a Jobbikot minden nap emlékezteti „nemzeti radikális" múltjára: most nácizza-nyilasozza, mert ellenzéki lett, pedig éppen szövetségeseként volt valóban náci-nyilas. Kihasználja az ellenzék minden botlását vagy éppen elvtelenségét – ez természetesen nem volna kifogásolható, ha nem hiányozna hozzá minden erkölcsi alapja. S nem elégszik meg valóban támadható dolgokkal: terrormédiáját hazugságokra, hamisításokra biztatva uszítja polgármesterekre, bárkire. Demeter Szilárdot védve, ocsmány médiájukat előtérbe tolva, rágalmazzák Baranyi Krisztinát...

Az ember mindig jobbat vár, miközben az ország atmoszférája egyre elviselhetetlenebbé válik. S ma megszavazták a NER „alaptörvényének" legújabb módosítását, annak minden aljasságával és bornírtságával – fölfokozott sorosozó zsidózás, komcsizás, labancozás közepette… Az ellenzék szerintem súlyos hibát követett el azzal, hogy részt vett a szavazásban.

A demokratikus ellenzék mintha menekülne az igazi harc elől: folyton védekezik, vagy védekezve támad, miközben óvatosan kerülgeti vagy éppen elhallgatja a NER alapvonását: sunyi, demoralizáló, lélekgyilkos rasszizmusát.

Más ez a rasszizmus, mint amilyen 1945 előtt volt: finomodott a kín, karóba nem húznak ma már, vagonokba sem terelnek senkit. De az embereket, „a magyar emberek" jelentős részét megvadítja, megőrjíti, meghülyíti: ők adják a Fidesz bázisát. Sorban kitüntetik a legszorgalmasabb uszítókat…

Sokadjára írom: amit a mai hatalom művel, arra a gyalázatra az 1945 utáni Európában nincs példa.

S a bűnszervezet a rasszista, homofób, migráncsozó kampányok takarásában, rendületlenül lop, rabol: most éppen alapítványait látja el közvagyonból rablott javakkal.

Orbán Viktor aljas-hibbant sorosozó-zsidózó  gyalázkodása, Dömötör Csaba kihívó pofátlansága, Rétvári Bence nyálas, komcsizó-labancozó nemzetikereszténykedése, Demeter Szilárd szolgai túlteljesítése, Vidnyánszky és kurvatóriuma hatalmaskodása, a „köz"- és terrormédia hamisító, hazugságokkal teli gyűlölködő propagandája közepette telik, múlik el életünk...

Megítélésem szerint az orbáni propaganda alapja, lényege a rasszista uszítás. Ameddig ezt csinálhatják, nem lesz normális élet ebben az országban. Társadalmunk végletesen kettészakadt, és mind többen hullanak a semmibe, miközben a rabló, kinevezett oligarchia éli a fölkapaszkodott tolvajok lumpen módra dőzsölő életét. A NER nemzetikeresztény rasszizmusa ezt igyekszik eltakarni.

Vajon nem kellett volna a héten is a parlamentben – ha már jelen van ott az ellenzék – nyíltan Orbán szemébe vágni: amit csinál, a mocskos „gazdizás" sunyi, antiszemita uszítás? Nem kellett volna régen követelni, hogy hagyjon föl mindenféle rasszizmussal, homofóbiával? Nem kellett volna már régen erkölcsi karanténba helyezni..? Legalább a demokratikus ellenzéknek...

Ha itthon nem követelik tőle, mégpedig minden másnál határozottabban, erőteljesebben, hogy hagyjon föl a hecckampányokra alapozott "politizálással", várhatjuk-e, hogy külföldről megrendszabályozzák?

Szerintem túlságosan sok a „barátságos szakpolitizálás", miközben a napirend előtti fölszólalásokban kínosan kerülik Orbán instrumentalizált rasszizmusának kritikáját. Pedig a napirend előttiek egyebek között éppen erre valók.

Orbánia, a NER kormánya, maga a rezsim fosztogató, és elbitorol mindent, amihez hozzáérhet. Gyalázatos hecckampányai, uszító rasszizmusa, amellyel lopásait fedezi, súlyosan demoralizálta a társadalom jelentős részét.

Erre nincs, nem lehet bocsánat.