A Nézőpont kikutatta, miért szeretjük Orbán Viktort

Föld S. Péter 2020. július 1. 11:08 2020. júl. 1. 11:08

Szerencsés helyzetben van a Nézőpont Intézet, mert akárhányszor csak mérnek, mindig olyan eredményre jutnak, amilyet szeretnének. Legutóbb például Orbán Viktorról kérdezték meg a magyar lakosságot, mert fontosnak tartották megtudni, hogy mi a véleményünk a miniszterelnökről, tényleg annyira nagyszerű és kiváló, mint amilyennek látszik, vagy még annál is zseniálisabb. A legtöbben azt válaszoltuk, hogy nagyon elégedettek vagyunk a miniszterelnök munkájával.

A Nézőpont nem felejti el megemlíteni, hogy míg 2018-ban és 2019-ben éves átlagban még csak 50, illetve 52 százalék volt a kormányfő munkájával való elégedettség, addig idén már év elején is ennél jobban teljesített Orbán Viktor ebben a mutatóban (54 százalék). A Nézőpont ezeket a nagyszerű eredményeket a koronavírus elleni sikeres küzdelemmel magyarázza. Orbán Viktor egyébként még a Fidesznél is népszerűbb, míg a kormányzópártot „csak” az emberek 42 százaléka preferálja, addig tízből hatan szeretik a miniszterelnököt.

A tanulságos felmérés elgondolkodtató eredményeit kiegészítenénk saját, eddig nem publikált kutatásainkkal. Az általunk megkérdezett, 24 és 87 év közötti háromnál több, de hatnál kevesebb ingatlannal rendelkező, tanyán élő örömlányok mintegy fele azt válaszolta, hogy nem szereti, ha rossz az idő és a boltokban minden sokba kerül. Ugyanebben a felmérésünkben a négynél több autóval rendelkező, minimum három nyelvet beszélő tűznyelők mintegy négyötöde azt válaszolta, hogy jobban kedveli a kedvező munkahelyi légkört, mint az olyan munkahelyeket, ahol sok a munka, kevés a fizetés, és antipatikus a társaság.

Arra is rákérdeztünk, mert kíváncsiak voltunk, hogy mi a véleményük Soros Györgyről. A négy általánosnál több iskolát végzett vezető beosztású menedzserek közel háromnegyed szerint Soros György miatt gyenge a forint, és miatta nem tudták még elkezdeni a Lánchíd felújítását.

Orbán Viktor támogatottságával kapcsolatban is volt kérdésünk, ám sem a tizenhét gyereknél többet nevelő egyedülálló hasbeszélők, sem az évente négy zokninál többet kötő nagymamák nem kívántak erre a kérdésre válaszolni.