A Nézőpontnál nincs főpolgármester-váltó hangulat

HírKlikk 2019. szeptember 16. 16:36 2019. szept. 16. 16:36

A kormány kedvenc közvélemény kutató cége, a Nézőpont Intézet ezúttal is hozta a kötelezőt: legújabb mérésük alapján arra a számukra örömteli megállapításra jutottak, hogy Budapesten Tarlós István egyedül is begyűjtené a szavazatok felét (50 százalék), így továbbra is jelentősen vezet a főpolgármesteri címért folyó versenyben. A fideszesek teljes vállszélességgel a Budapestet 9 éve vezető Tarlós mellett állnak A telefonos közvélemény-kutatás 2019. szeptember 4-14. között készült Budapesten, 1000 fő megkérdezésével.

Mint írják, Karácsony Gergely (42 százalék) nem tudott erősödni, Puzsér Róbert eredménye egy százalékponttal emelkedett (7 százalék), s Berki Krisztián is elérte az egy százalékot. Közelebbről meg nem nevezett, ám szakmailag minden bizonnyal helytállónak tekinthető egyéb mutatók is azt igazolják, nincs főpolgármester-váltó hangulat. Egy hónappal az önkormányzati választások előtt változatlanul őrzi vezető helyét a főpolgármesteri címért folytatott küzdelemben Tarlós István. A hivatalban lévő városvezető egyedül begyűjtené a szavazatok felét, így a jelenlegi állás szerint jobb eredményt is elérhet, mint 2014-ben, amikor 49 százalékot szerzett.

A biztos szavazók körében Karácsony Gergely eredménye nem változott (42 százalék). Hibahatáron belül erősödött viszont az aktívan kampányoló Puzsér Róbert. A bal- és a jobboldalt egyaránt elutasító üzeneteivel már 7 százalékos eredményt tudhat magáénak. Jelentősen hozzájárul Tarlós István vezetéséhez, hogy a budapestiek többsége (51 százalék) elégedett a főpolgármester eddigi munkájával. A fideszesek teljes vállszélességgel a Budapestet 9 éve vezető politikus mellett állnak (90 százalékuk elégedett), de a baloldali ellenzékiek majdnem negyede (22 százalék) is elégedett Tarlós István munkájával. A magas elégedettségi mutató is arra utal: nincs főpolgármester-váltó hangulat Budapesten. A Nézőpont fentiekből azt a következtetést vonja le, hogy mindez megnehezíti Karácsony Gergely kormányellenességre építő kampányát.

Forrás: Hírklikk