„A nők viselik a koronavírus-járvány gazdasági és szociális terheit"

HírKlikk 2021. február 26. 13:41 2021. feb. 26. 13:41

Az Európai Szocialisták nőszervezete folytatja az európai helyreállítási terv (Next Generation EU) felhasználásával kapcsolatos kampányát. A Gurmai Zita vezette szervezet a múlt heti miniszteri konzultáció után a mai napon az Európai Parlament, továbbá, a civil és az akadémiai szféra, valamint a szakszervezetek képviselőivel konzultált arról, hogy a helyreállításra szánt uniós források felhasználásával hogyan lehet előmozdítani a nemek közötti egyenlőséget.

„A helyzet teljesen egyértelmű. A nők viselik a koronavírus-járvány gazdasági és szociális terheit, ha úgy tetszik, ők ennek az egészségügyi és gazdasági válságnak az elsődleges kárvallottjai. Az uniónak gondoskodnia kell arról, hogy a rendelkezésre álló forrásokat minden tagállamban ennek figyelembevételével költsék el. Tőlem nevezhetik feminista ökonómiának is, de a józan ész és a társadalmi igazságosság egyaránt ezt a hozzáállást követeli meg" – mondta Gurmai Zita.

„Mi, nők, türelmesek vagyunk és kitartóak. Az Európai Szocialisták nőszervezete meg fog ragadni minden lehetőséget, hogy a nemek közötti egyenlőség előmozdítását a közeljövőben elkészülő cselekvési terv, és a májusi, Portóban megrendezésre kerülő szociális csúcstalálkozó középpontjába helyezze" – zárta hozzászólását a szervezet elnöke.

Forrás: MTI-OS