A PDSZ is csatlakozik az SZFE sztrájkjához

HírKlikk 2020. szeptember 15. 16:10 2020. szept. 15. 16:10

Az egyetem dolgozói hétfőn lépnek sztrájkba, amennyiben nem teljesülnek addig a követeléseik.

A hvg.hu arról számol be, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt közölte, egyetértenek a Színház- és Filmművészeti Egyetem munkavállalóinak sztrájkköveteléseivel.

„Abban az esetben, ha tárgyalásaik nem járnak eredménnyel, és ezért kénytelenek lesznek a sztrájkkal mint végső nyomásgyakorló eszközzel élni, a PDSZ – a sztrájkjukkal megegyező időpontban, legkorábban szeptember 21-én – két órás szolidaritási sztrájkot hirdet” – jelezte a szervezet.

Már Orbán Viktor miniszterelnöknek is írtak azért, hogy „hatásköréből következően, haladéktalanul jelölje ki azt a személyt, akivel a szolidaritási sztrájk ideje alatti, még elégséges szolgáltatásról egyeztethetünk”.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozói a múlt csütörtökön jelentették be, hogy sztrájkköveteléseket nyújtottak be a kormánynak. Azért hirdettek sztrájkot, mert álláspontjuk szerint, az intézmény új, Vidnyánszky Attila vezette fenntartója, a Színház- és Filmművészetért Alapítvány alapítói okirata, illetve szervezési és működési szabályzata (szmsz) „sérti a munkavállalók érdekeit”.

Forrás: hvg.hu