A rabszolgatörvény után jön a Lex Hokedli

Lendvai Ildikó 2018. december 16. 07:09 2018. dec. 16. 07:09

Nem tudom, hogy vannak vele, de én titkon élvezem, ha kioktatnak. Ez azt jelenti, hogy gyereknek néznek, és ez legalább fiatalít. Nem mondom, van miből fiatalodnom, ezért különösen jólesik, amit a rabszolgatörvény kapcsán művelnek velem.

Kezdetnek az is jó volt, hogy Gulyás Gergely, aki e téren is egyre jobban felnő feladatához, megóvott attól, hogy félreértsem a buta fejemmel az eseményeket: "Összefüggést keresni a szerdai tüntetés és a megerősített rendőri jelenlét között tévedés" -mondta, csak azért látok sok rendőrt, mert a francia terrortámadás óta vigyázni kell a karácsonyi vásárok rendjére.

Ja. Csak akkor szólni kellene a kivezényelt rendőröknek, hogy a vásár kicsit arrébb van, nem a Kossuth téren, az a tornyos-kupolás izé a hátuk mögött az Országház, és nem a Bazilika, ahol tényleg vásár van, bár kicsit talán emlékeztet rá.

De az még jobb volt, amikor a Magyar Idők főszerkesztője részesített oktatásban. Ránk is fért, mert lusta disznók vagyunk, az egész ország, úgy, ahogy van. Legalább is az a 82%, amelyik elutálná a törvényt, és nem akar rogyásig túlórázni úgy, hogy akár 3 évig egy fillért sem kap érte. Gajdics tanító bácsi szerint példát vehetnénk a kínaiakról (az orosz hajóvontatók valamiért nem jutottak eszébe): "Legendák keringenek a hazánkban dolgozó kínaiakról, akik napi 10-12 óra munka után felkucorodnak a hokedlira, hogy tanuljanak valami hasznosat... Azért választják a kényelmetlen testtartást, hogy amennyiben a fáradtságtól elaludnának, lehuppanva a földre azonnal felébrednek. Reggel pedig indulnak újra dolgozni."

Ezek után biztos vagyok benne, hogy visznek majd egy kucorgásra alkalmas hokedlit a Várba, a miniszterelnök dolgozószobájába is, persze stílbútorból. Szinte látom, ahogy reggel a testőrség fölsegíti, munkája végeztével pedig leemeli. Körülötte kisebb hokedlik a minisztereknek a kormányülésre. Remélem, mutatják a híradóban is, hogy valamennyi munkahelyen utánozhassuk.

Meglátják: a rabszolgatörvény után jön a Lex Hokedli.