A rendőrség szerint nem törvénytelen Matolcsy fiának butorbiznisze

HírKlikk 2021. május 12. 11:00 2021. máj. 12. 11:00

Az, hogy a Postapalota bútorozását a jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a cége végzi el, esetlegesen etikai kérdéseket vethet fel, azonban ez nem indokolja büntetőjogi intézkedések megtételét – erről tájékoztatta a Nemzeti Nyomozó Iroda Vadai Ágnes országgyűlési képviselőt.

A Népszava emlékeztet arra, hogy egy korábbi cikke alapján Vadai Ágnes írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez a jegybankelnök fiának bútorbiznisz ügyében. A kérdést akkor Polt feljelentésként értékelte, így vizsgálat indult. A rendőrség azonban azt állapította meg, hogy nem történt hűtlen kezelés, annak nem áll fenn a gyanúja.

A Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank ingatlanbefektető cége újítja fel a Buda Palotává átkeresztelt ingatlant, ahova fotók tanúsága szerint a Balaton Bútor autójával szállítottak árut.

Matolcsy Ádám korábban a lapnak nem cáfolta, hogy a 2015 óta birtokolt cégének bútorai kerültek az épületbe. Ugyanakkor állítása szerint tartja magát 2017-ben a Magyar Időkben közölt ígéretéhez, ezért kijelentette, „a Balaton Bútor Kft. nem indul olyan közbeszerzésen, ahol a kiíró a Magyar Nemzeti Bank vagy annak bármilyen leányvállalata”. Hát valóban nem indulhatott a cég a Postapalota esetében közbeszerzésen, ugyanis nem volt közbeszerzés.

Forrás: Népszava