A Szabadság téren terjesztették a vírust a vírustagadók

HírKlikk 2020. szeptember 12. 12:30 2020. szept. 12. 12:30

Mintegy 800-an vettek részt pénteken a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozását célzó intézkedések ellen szervezett Covid 9.11 elnevezésű demonstráción a Szabadság téren. A megmozdulást Gődény György szervezte. A fitneszedzőként is dolgozó gyógyszerésztől korábban a Magyar Orvosi Kamara, a tüntetés napján pedig Kásler Miklós miniszter is elhatárolódott.

A színpadra lépő, csaknem tucatnyi felszólaló mondanivalóját az eseményről tudósító  hvg.hu úgy foglalta össze, hogy átverésnek és túlzónak tartják a vírus körüli felhajtást, fölöslegesnek a maszkot, a korlátozó intézkedéseket, az oltást, és elégségesnek az immunrendszer erősítését D-vitaminnal, és persze sértőnek, hogy nézeteiket elhallgatják.

A demonstráció napján, Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere a Facebook-oldalán mélyen elítélte a vírustagadó egészségügyi véleményformálókat.

„A megkérdőjelezhető szakmaisággal, sok esetben anyagi érdekből nyilatkozók nem csupán a járványügyi védekezés sikerességét, de magyar emberek életét is veszélyeztetik” – írta a miniszter. Kásler szerint, a vírustagadó egészségügyi véleményformálók magatartása „méltatlan azokhoz az orvosokhoz és egészségügyi dolgozókhoz, akik hosszú hónapok óta állnak helyt a koronavírus-járvánnyal szemben folytatott küzdelem első vonalában”.

Forrás: hvg.hu