Vörös csillagot helyezett ki a Momentum a szegedi Fidesz-irodára

HírKlikk 2021. április 24. 18:30 2021. ápr. 24. 18:30

„Orbán Viktor volt már liberális, konzervatív, most pedig eljutott oda, hogy a kommunista Kína legfontosabb európai szövetségese lett” – írta az akcióval kapcsolatban Mihálik Edvin, a Momentum szegedi szervezetének elnöke.

A Momentum Mozgalom ifjúsági szervezete, a TizenX Facebook-oldalán számolt be az akcióról, amivel szeretnének tiltakozni az Orbán-kormány és Kína egyre szorosabb barátsága ellen.

„Az, hogy a Fidesz a kínai Fudan Egyetemmel és a Budapest-Belgrád vasútvonallal lehetővé teszi a Kínai Kommunista Párt magyarországi terjeszkedését, különösen álszent attól a párttól, amelyik folyamatosan antikommunistaként tetszeleg a nyilvánosságban” – olvasható a bejegyzésben.

A TizenX az akció keretén belül a Victor Hugo utcai Fidesz-irodára ezért ötágú vörös csillagot ragasztottak és olyan képeket, amiken Orbán Viktor arcát Mao Ce-tungot ábrázoló propagandára montírozták.

Mihalik Edvin Facebook-bejegyzésében felidézi, hogy „Orbán 2011-ben azt mondta, hogy egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni: karddal vagy adóssággal”.

„Most a Fidesz segítségével Kína és Oroszország adóssággal igázza le Magyarországot, hiszen 700 milliárd forintnyi kínai hitelből épül a Budapest-Belgrád vasútvonal, 540 milliárd forintnyi kínai hitelből épül a Fudan Egyetem budapesti kampusza, és 3600 milliárd forintos orosz hitelből építik meg Paks2-t” – fejti ki a Momentum szegedi elnöke.

Forrás: Facebook