A Szputnyik magyarországi elfogadása javítja az orosz imázst

HírKlikk 2021. január 25. 19:16 2021. jan. 25. 19:16

Oroszországot jó helyzetbe hozza, hogy Magyarország elismerte a Szputnyik V orosz vakcinát, mert alátámasztja az orosz oltóanyag minőségét, és világszerte erősíti Oroszország arculatát – mondta a TASZSZ orosz hivatalos hírügynökségnek Andrej Bisztrickij, aki a Vlagyimir Putyin éves beszélgetéseiről ismert úgynevezett Valdaj Vitaklub egyik vezető személyisége, szakmáját nézve a pedagógia-tudománnyal foglalkozó egyetemi professzor.

„Magyarország egyszerűen megerősíti, hogy az orosz vakcina legalábbis nem rosszabb, de talán jobb is a többinél, és a feltételezéseknek megfelelően, meglehetősen hosszan hat. Ezzel Oroszország pozíciója jobb lett, mint előtte volt, és erősödött az ország jó hírneve” – közölte a TASZSZ hírügynökséggel Bisztrickij. 

Kifejtette, hogy Oroszország már két vakcinát is kifejlesztett, és várhatóan hamarosan lesz még egy harmadik is. Úgy vélte, mindez azt mutatja, hogy „az egészségügy, annak menedzselése, az orosz elosztó és ellenőrző rendszer meglehetősen magas színvonalon működik, nem mindenhol ideálisan, de a rendszer működik”.  

A TASZSZ emlékeztet arra, hogy  eddig Oroszországon kívül Belaruszban Magyarországon, Szerbiában, Argentínában, Bolíviában, Algériában, Palesztinában, Venezuelában, Paraguayban és Türkmenisztánban engedélyezték a Szputyni V oltóanyagot.

 
Forrás: Hírklikk