A Tisza brutális mennyiségű szemetet hozott

HírKlikk 2021. február 7. 05:00 2021. feb. 7. 05:00

Egy napja válogatják és darabolják a Felső-Tiszánál a hulladékot.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) Facebook-oldalán számolt be arról, hogy újra nagy mennyiségű vegyes hulladékot hozott a Tisza.

Csak a tegnapi napon 292 köbméter hulladékot távolítottak el az Országos Vízügyi Főigazgatóság munkatársai a Felső-Tiszánál.

„A hulladék kiszedése tegnap a délelőtti órákban megkezdődött, a munkavégzés folyamatos, váltott műszakú. A vízügyes szakemberek a vásárosnaményi közúti híd lábánál kiépített vízminőségi kárhelyen dolgoznak, ahol a hulladék válogatására, darabolására is sor kerül.
A magyar fejlesztésű műszaki infrastruktúra ez alkalommal már hatodszor kerül bevetésre éles helyzetben a kollégáink irányításával”
– részletezi az OVF.

„A Tisza vízszintje várhatóan I. fokú készültségi szint alatt marad, de a vízszintemelkedés helyenként több méteres lesz. Ha a vízállás Vásárosnaménynál eléri a 6 métert, akkor a géplánc továbbra is képes kiterelni a hullámtérre az érkező uszadékot, de annak kiszedésére és elszállítására csak apadáskor lesz lehetőség” – olvasható az Országos Vízügyi Főigazgatóság posztjában.

Az előrejelzés szerint a következő három napban a Felső-Tisza vízgyűjtőjén 12-14 milliméter csapadék várható, ami további árhullámokhoz vezethet.

Forrás: Facebook