A tisztességtelen befolyásolásról írt szakdolgozatot Mészáros Lőrinc lánya

HírKlikk 2019. augusztus 5. 12:59 2019. aug. 5. 12:59

Mészáros Lőrinc lánya, Mészáros Beatrix az év elején jogi diplomát szerzett a Debreceni Egyetem állam- és jogtudományi karán.

Az idén  megszerzett jogászi végzettség különösen jól jöhet, hiszen az utóbbi években sorra bízzák rá a család cégbirodalmának különféle darabjait. Ehhez a diplomához a Mészáros-lány „A verseny érdemi befolyásolására alkalmas tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat” címmel adott le szakdolgozatot – írja a 24.hu.

A portál által részletesen megvizsgált dolgozat  nagy részben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ügyeit tekinti át, és közben méltatja annak szerepét. 

Az összefoglaló egyik tételmondata szerint „a Gazdasági Versenyhivatal a gazdasági versenyt oly módon óvja, hogy nem engedi tisztességtelenül befolyásolni a fogyasztói döntés mechanizmusát”.

Beatrix meg is fogalmazza, ennek fontosságát: „A tisztességtelen befolyás kihat vagy kihathat a fogyasztóknak a versenytársak, illetve a termékek közötti választásának a folyamatára és ezáltal a verseny alakulására.”

A versenyhivatal eddig egyébként egyszer sem gördített akadályt a Mészáros-birodalom terjeszkedése elé, nem vizsgálták közelebbről, nem kerültek-e erőfölényes helyzetbe a versenytársakkal szemben Mészárosék.

Forrás: 24.hu