A többi ellenzéki párttal közös listán indul a Momentum

HírKlikk 2020. november 29. 19:00 2020. nov. 29. 19:00

A Momentum küldöttgyűlése a mai napon felhatalmazta a párt elnökségét, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon az ellenzéki pártokkal közös listát állítson.

„Tíz év után először nyílik valódi esély arra, hogy mi, magyarok, lerázzuk magunkról a Fidesz-KDNP korrupt és autoriter uralmát. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szerint, 2022 nem egyszerű kormányváltást, hanem valódi korszakváltást fog jelenteni. A Momentum közössége készen áll arra, hogy ennek érdekében az ellenzéki pártokkal közösen dolgozzon" – írta a párt közleményében. 

„Mi abban hiszünk, hogy Magyarország mindenkié. Mindegy, hogyan csavarja a Fidesz a választási rendszert egy válsághelyzet kellős közepén, mi azért dolgozunk, hogy a káoszkormányzás végére pontot tegyünk. Ha a Fidesz elveszi a szabad választás jogát, akkor azt nekünk kell biztosítanunk, éppen ezért a legnyíltabb és legdemokratikusabb előválasztásokért fogunk kiállni. Az ellenzék közös jelöltjeit nem szivarfüstös hátsó szobákban, hanem a választók bevonásával kell demokratikusan kiválasztani!

A politika azonban végső soron értékekről szól: valódi esélyünk csak egy értékközösség megteremtésével, hiteles programmal és feddhetetlen jelöltekkel van. Közös feladatunk és felelősségünk minden ellenzéki párttal, hogy a következő hónapokban hiteles jelöltekkel szálljunk harcba, az emberekkel közösen tervezzük meg Magyarország jövőjét, és 2022-ben mindannyian vállaljuk a valódi elszámoltatás feladatát” – nyilatkozta Fekete-Győr András.

Forrás: Hírklikk