A tüntetők megpróbálták benyomni a rendőrsorfalat, válaszul jött a könnygáz

HírKlikk 2018. december 16. 21:30 2018. dec. 16. 21:30

Miközben a Hadházy Ákos néhány képviselőtársával bejutott a köztévé Kunigunda utcai székházába, hogy beolvassák petíciójukat, a tömeg egyre feszültebben várja őket az épület előtt. Azt skandálják: "elegünk van!" "A mi pénzünkből hazudtok!"

A székházban a biztonsági főnök nem engedte, hogy a képviselők egy szerkesztővel beszélhessenek. (Szél Bernadett, Kunhalmi Ágnes, Vadai Ágnes, Hadházy Ákos és Varjú László tartózkodnak az épületben.)

21:52 - Hadházy kérdésére a biztonsági főnök azt mondta, hogy Orbán Viktor bemehetne, ők nem. (Szél Bernadett közvetítését 38 ezer ember követi élőben.)

22:00 - A bejutott képviselők ahhoz ragaszkodnak: amíg nem olvashatják fel követeléseiket, nem mennek el. Az ügyeletes hírszerkesztő viszont azt üzente a biztonsági főnökön keresztül, hogy nem kíván velük egyeztetni, és elégedjenek meg a petíció írásbeli átadásával. 

Miközben odabent patthelyzet alakult ki, a székház előtt pattanásig feszült a hangulat. A tömeg azt kiabálja: "Elfogyott a türelem!"

Időközben az MTVA híradója rövid összefoglalót adott a mai budapesti tüntetésről, ugyanakkor arról, hogy a Kunigunda elé vonultak a demonstrálók csak annyit mondott: „többen a közmédia székházához vonultak”.

22:13 - Vadai Ágnes és Kunhalmi kijöttek az épületből, hogy a felbőszült tömeget lenyugtassák, amíg a tárgyalások tartanak.

22:40 -  A tüntetők rányomták az első sorban álló demonstrálókat a rendőrökre. Többen elestek. Ekkor a rendőrség felszólította a tüntetőket, hogy hagyják el a területet, ezt nem tették meg, és bevetették a könnygázt.

22: 47 - Hadházy Ákos elképesztőnek nevezte a hozzáállást, miközben beszámolt az eddig bent velük történektől. „Nehéz dilemma” – mondta, nem akarnak visszaélni azok testi épségével, akik kint vannak az épült előtt. Mint mondta, ki fognak jönni, elmondják, hogy mi történik. Hadházy közölte: ott fognak maradni, és megkérnek minél több képviselőt, hogy menjenek oda. Elismerte, hogy ma már nem fogják tudni elérni a petíció beolvasását. Ők most kijönnek, de utána visszamennek a székházba és maradnak.

A képviselő elmondta: Papp Dánielt megpróbálják most telefonon elérni. A telefonhívást közvetíteni akarják, de a vonal foglalt volt, majd kicsöngött, de az MTVA vezetője kinyomta a telefont.

Forrás: Hírklikk