A Türk Tanács országai számára javasolt közös médiaplatformot Magyarország

HírKlikk 2021. április 12. 20:00 2021. ápr. 12. 20:00

Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára szerint közös médiaplatform „nagyon fontos lesz a félretájékoztatások megelőzésében”.

Az azeri hírügynökség jelentése alapján írta meg a 24.hu, hogy Sztáray Péter a hétvégén részt vett a Türk Tanács országait képviselő információs és médiaügyi miniszterek azerbajdzsáni ülésén.

A portál úgy értesült, hogy eddig nem tett hivatalos bejelentést a Külgazdasági és Külügyminisztérium a bakui találkozóról, de a gyűlésen Sztáray egy, a Türk Tanács tagállamai közötti média-együttműködési platform létrehozására tett javaslatot.

Az Apa.az szerint Sztáray úgy vélekedett az ülésen, hogy:

„Nagyon fontos a médiaplatform létrehozása Magyarország és a Türk Tanács tagállamai között. Ezt úgy kell megtenni, hogy közvetítsük a valóságot a világ felé. Ez a platform nagyon fontos lesz a félretájékoztatások megelőzésében.”

Ahhoz, hogy ezt a kijelentést értelmezhessük, érdemes megnézni, hogy a Riporterek Határok Nélkül legfrissebb összesítésében, hányadik helyezést érik el a Türk Tanács országai a sajtószabadság terén:

82. Kirgizisztán

89. Magyarország

154. Törökország

156. Üzbegisztán

157. Kazahsztán

168. Azerbajdzsán

Forrás: 24.hu