A válság ellenére, dől a pénz a felcsúti focinak

HírKlikk 2021. március 31. 12:45 2021. márc. 31. 12:45

A világjárvány okozta kedvezőtlen gazdasági környezetben is tovább növelte anyagi stabilitását a felcsúti labdarúgás. Mindez jórészt annak köszönhető, hogy Orbán alapítványa annyi pénzt kapott az államtól 2020-ban, mint még soha.

A felcsúti futballakadémia tulajdonosa, az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA), illetve az akadémia profi csapatát üzemeltető Puskás FC Kft. közzétette a 2020-as évre vonatkozó pénzügyi beszámolóját – vette észre a 444.

A FUNA 3,85 milliárd forintos eredménnyel zárta az évet, a saját tőkéje pedig 32,93 milliárd forintra gyarapodott.

Tavaly összesen 7,5 milliárd forint közpénzt költöttünk a miniszterelnöki fociakadémiára, vagyis átlagban mintegy napi 21 millió forintot fordított az ország az intézmény boldogulására. Bár a beszámoló nem részletezi a pénz pontos forrását, a 7,5 milliárd forint alapvetően két csatornán érkezett Felcsútra, a tao-támogatáson, illetve az akkreditált nemzeti sportakadémiák éves támogatásán keresztül.

A felcsútiak bevételeit a magyar gazdaság szereplői ezen felül még kiegészítették további 1,67 milliárd forinttal, ami első pillantásra talán soknak tűnik, de felcsúti léptékkel mérve valójában katasztrofálisan kevés. Céges adományokból legutóbb 2012-ben került ennél kevesebb a kasszába, ami nyilván a járvány hatása. Ezt azonban bőven ellensúlyozta az állami támogatás.

Forrás: 444.hu