A Vasas-szurkoló Kunhalmi is segít az áram nélküli házban tengődő beteg focistának

HírKlikk 2020. szeptember 29. 11:06 2020. szept. 29. 11:06

A Vasas egykori olimpiai válogatott kerettag labdarúgójának kálváriájáról egy hónapja írt a Blikk: rokkantnyugdíjasként egy áram nélküli házban lakik, rákkal küzd.

Csorba János a Kaposvártól húsz kilométerre fekvő szülőfalujában, Alsóbogáton él. A havi ötvenkétezres rokkantnyugdíj semmire nem elég, tartozás miatt, már jó ideje kikapcsolták az áramot, ráadásul végbéldaganattal küzd. A róla szóló cikknek komoly visszhangja volt, szurkolók, ismerősök és ismeretlenek segítenének.

Csorba, aki tagja volt a Vasas eddigi utolsó kupagyőztes csapatának, huszonnyolc sugárkezelést és nyolc kemót kapott, meg akarták operálni, de azt már nem engedte. Lesoványodva, egyedül él a házban, várva valamiféle csodára.

– Az egész családom Vasas-szurkoló, magam is szeretem az angyalföldi klubot, és ha időm engedi, kimegyek a Fáy utcai stadionba. Felkavart az a sors, az az élethelyzet, amibe kedvenc klubom egykori játékosa került – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a Blikknek. – Nem hagyhatjuk, hogy valaki súlyos betegen, a tél beállta előtt, áram nélküli házban éljen. Magam is pénzt ajánlok fel, s arra kérek mindenkit, aki csak tud, hogy segítsünk ennek az embernek, aki egykor a játékával sok örömet szerzett a szurkolóknak. Beszéltem a fiával, abban maradtunk, hogy nyissanak egy bankszámlát, és én máris utalok, de ha kell, Alsóbogátra utazom, és segítek, amiben csak tudok.

Az MSZP-s politikus mellett Kiss László vezetésével, a Vasas korábbi futballistái és a Vasas Szurkolói Klub is segít a bajba jutott játékosnak. 

162 meccs Angyalföldön

Csorba János Kaposváron kezdte labdarúgó-pályafutását, 1977-ben mutatkozott be az NB I-ben. A kaposváriakat 1983-ig erősítette, amit mindössze fél éves, a Bp. Honvédnál eltöltött időszak szakított meg. Legnagyobb sikerét a Vasassal érte el, 1986-ban megnyerte a Magyar Kupát a piros-kékekkel, náluk 1983 és 1990 között 162 mérkőzésen lépett pályára és hat gólt szerzett.

Forrás: Blikk