A végrehajtásokat is korlátozták

HírKlikk 2021. március 8. 11:29 2021. márc. 8. 11:29

A mától élő szigorított korlátozások a végrehajtókra, végrehajtásokra is vonatkoznak. Nem kaphat senki levelet a végrehajtótól, helyszíni eljárás, hagyományos árverés nem tartható a szigorított védekezés alatt.

A részletszabályok a szombati Magyar Közlönyben jelentek meg. A 112/2021. számú, egyes eljárásjogi intézkedésekről szóló kormányrendeletet érdemes böngészniük azoknak, akiket tartozás miatti eljárások fenyegetnek. A rendelet szerint a szigorított védekezés ideje alatt végrehajtási végzés nem kézbesíthető. Ennek határideje a szigorított védekezés megszűnését követő 15. napon kezdődik újra.

A rendelet szerint a bíróság kivételesen akkor is felfüggesztheti a végrehajtást, ha az adós a járványügyi intézkedések miatt került olyan élethelyzetbe, amely méltányolható körülmény.

A végrehajtó is felfüggeszti személyes ügyfélfogadását a szigorított védekezés megszűnését követő napig. Ügyfelei számára azonban neki elektronikusan vagy a végrehajtói iroda bejáratánál elhelyezett zárt gyűjtőszekrénnyel lehetővé kell tennie elérését – foglalja össze a fontosabb szabályokat az azpénzénzem.hu.