A zsidókat is várja Novák Előd az új pártjába

HírKlikk 2018. augusztus 10. 07:09 2018. aug. 10. 07:09

Zsidók beléphetnek majd ebbe a pártba?- kérdezte Krug Emília az ATV műsorában Novák Elődöt, a Mi Hazánk Mozgalom alelnökét.

„Kemény kérdéssel indít”- válaszolta a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, majd elmondta, készülő alapszabályuk nem tartalmaz ilyen kitételt és nem akarnak felekezeti kérdésekbe bocsátkozni.

Novák szerint abban a vitaindító 20 pontban, amit eddig közzétettek, a cigányügyi támogatások felülvizsgálatát is szorgalmazzák és itt leírták azt is, hogy nem rasszisták, hanem azok azok, akik szerintük bőrszín alapján milliárdokat osztogattak.

A volt jobbikos politikus elmondta, kezdeményeznék, hogy dupla büntetéssel legyenek sújthatók a bűnöző politikusok és továbbvinnék azt a kezdeményezést is, amit még jobbikosként fogalmaztak meg a bérrabtartásról.

Novák Előd elmondta, személyes véleménye, hogy jobb lehetne Magyarországnak az EU-n kívül, de mozgalmuk nem mondja azt, hogy holnap lépjünk ki az Európai Unióból, azt szeretnék, hogy legyen erre a lehetőségre egy forgatókönyv.

A Mi Hazánk Mozgalom alelnökét kérdezték több, korábban botrányt kiváltó nyilatkozatáról is a műsorban. 2015-ben, az év elején az újév napján elsőként született Rácz Péter Rikárdóról például azt írta, hogy mellette „szerencsére szaporodik a magyar is néhol”. Amikor Krug Emília, Benyó Rita és Balogh Judit felelevenítették a történetet, Novák egy borítékot adott át nekik, amiben leírta előre, hogy biztos benne, hogy ezt előveszik vele szemben a vitában.

Ma sem bánja azt a kijelentését, szerinte szimbolikus jelentősége van egy új évben az első megszületett gyermek nevének.

Forrás: atv.hu - sztarklikk.hu