Addig jár a korsó a kútra…

HírKlikk 2020. július 7. 19:44 2020. júl. 7. 19:44

Jair Bolsonaronak ez volt a negyedik koronavírus tesztje, mert magas beosztású politikusként gyakran tesztelik. Azonban ez az első, ami pozitív lett és a helyi sajtó szerint tünetei is vannak a brazil elnöknek.

A szélsőjobboldali brazil elnök eddig azért került az újságokba, mert kicsi influenzának titulálta az új vírus okozta betegséget és azt állította, hogy nem kell tőle tartani. Ezek alapján, nem meglepő, hogy a nagy országok közül Brazíliában vártak a legtovább a tömeges korlátozó intézkedések bevezetésével. Bolsanaro a gazdaság érdekeit szemelőt tartva, gyakran akadályozta is a brazil szövetségi államok vírusvédelmi intézkedéseit.

A 444 – a BBC értesülései alapján – úgy tudja, a brazil államfő a hozzáállása miatt több egészségügyi szakemberrel is összekülönbözött. Kormányában egymást váltották az egészségügyi miniszterek, akik minden esetben az elégtelen vírusvédelmi intézkedések miatt kerültek szembe az elnökkel.

Vasárnap Ernesto Araújo külügyminiszter a Twitteren posztolt egy fotót, amin az elnökkel és másokkal látható, amikor az amerikai nagykövetségen ünneplik az Egyesült Államok függetlenségének napját. Senki nem viselt maszkot és a távolságot sem tartották.

Legutóbbi sajtótájékoztatóján a brazil elnök már maszkban jelent meg. Azt mondta, tudta, hogy előbb utóbb a lakosság jelentős része megfertőződik a vírussal. Ő például, ha nem teszteltette volna magát, nem tudta volna meg, hogy ő is fertőzött. Vasárnap kezdett gyengélkedni, hétfőre erősödtek a tünetei, fáradt volt, fájtak az izmai és 38 fokos láza lett. Az Estadao című brazil lap szerint Bolsonaro azt is elmondta, hogy elkezdték a kezelését hidroxiklorokinnal

Brazíliában eddig több mint 65 ezer koronavírus-fertőzött halt meg, a fertőzöttek száma pedig már 1,6 milliót is túllépte. Ennél több fertőzött csak az Egyesült Államokban van.

Forrás: 444/Hírklikk