Áder János: bolygónk ökológiai egyensúlyának megóvása mind fontosabb kérdés

HírKlikk 2022. május 28. 16:10 2022. máj. 28. 16:10

Bolygónk ökológiai egyensúlyának megóvása mind fontosabb kérdés, ami az embereket is egyre jobban foglalkoztatja – jelentette ki Áder János szombaton Gödöllőn, a VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon tartott sajtótájékoztatón.

A volt köztársasági elnök, a fesztivált szervező Kékbolygó Alapítvány elnöke elmondta: a rendezvény iránti jelentős érdeklődés az évről-évre növekvő nemzetközi presztízsének is betudható. Az idén a fesztivál keretében zajló filmmustrára 106 országból 1400 alkotás érkezett, amelyek a természet sokszínűségét, a környezetet veszélyeztető gondokat mutatják be – tette hozzá.

Az idei fesztivál központi témája a zöld újratervezés – emelte ki Áder János. Azokat a témákat járja körbe, amelyekkel mindenki találkozhat a hétköznapokban. Ilyenek például az észszerű sáfárkodás az újrahasznosítható műanyagokkal, vagy a pazarlás visszaszorítása.

A fesztivál témáinak aktualitását mutatja, hogy a most először meghirdetett, az év ifjú természetfotósa pályázatra több mint 5000 fiatal adott be pályaművet, vagyis a felnövekvő nemzedék felelősen gondolkodik a világunkról – utalt rá az elnök.

A pénteken kezdődött fesztivál vasárnap is gazdag programokkal, filmbemutatókkal várja a közönséget a gödöllői királyi kastélyban.

Forrás: MTI