Áder János egyszerű zarándokként volt jelen a pápa miséjén

HírKlikk 2019. június 3. 09:30 2019. jún. 3. 09:30

Áder János is részt vett Ferenc pápa szentmiséjén a csíksomlyói hegynyeregben, Erdélyben.

Eredetileg úgy volt, hogy Orbán Viktor elmegy a pápa szabadtéri miséjére, Csíksomlyóra, ám az út elmaradt. A Le Monde szerint a Vatikán egy pillanatig nem kecsegtette a kormányfőt azzal, hogy találkozhat Ferenccel - írja a cikket szemléző Népszava.

Áder János pedig egyszerű zarándokként volt jelen – közölte a Szentszék, amely nem kívánt politikai töltetet adni az eseménynek. Az egyházfő a kegyhelyen, amelyet többnyire erdélyi és magyarországi katolikusok keresnek fel, testvéri együttélésre és a különféle vallási, nemzeti és kulturális közösségek közti nyitásra hívott fel.

Hangsúlyozta, hogy a keresztény hitet nem szabad más vallásokkal ellentétesnek tekinteni és politikai célokra használni. Kiemelte, hogy egy népnek ezer arca van, a kultúrát, a nyelvet és a hagyományokat tekintve, és ezek mind-mind csak gazdagítják. A múlt viszontagságait és szomorúságait nem szabad elfelejteni, vagy tagadni, de azok nem jelenthetnek akadályt a felebaráti együttélés útjában, sem pedig érvet az ellen, mutatott rá.    

Forrás: Népszava