Adjuk kölcsön az osztrákoknak Polt Pétert, és megoldódik minden probléma

Lendvai Ildikó 2019. május 21. 07:39 2019. máj. 21. 07:39

Több napos hallgatás után a magyar miniszterelnök ennyit bírt mondani elvbarátja, a nemrég keblére ölelt osztrák alkancellár botrányáról: "ott soron kívüli vadászidényt hirdettek meg". Miután vadászni ártatlan, fegyvertelen lényekre szoktak, a hasonlat igazán érdekes. A Szabadságpárt korrupt politikusa mint Bambi, az ártatlan szemű őzike. Vagy maga a kis Vuk.

De még jobb Orbán következtetése: "Ez is bizonyítja, mennyire fontos a politikai stabilitás". Aha. Nem az fontos, hogy valaki ne ígérjen közbeszerzési előnyöket kenőpénzért cserébe, hogy ne akarja Pecina-féle trükkökkel maga alá gyűrni a médiát, hogy ne paktáljon idegen hatalmak gyanús figuráival, hogy ne tiltott pártfinanszírozással, csalással akarjon politikai hatalmat.

Ami fontos, az a "politikai stabilitás". Vagyis kár volt szegény alkancellárt lemondatni, új választást kiírni, inkább el kellett volna sunnyogni az egészet. Sajnos ehhez kölcsön kellene adnunk a sógornak Polt Pétert, de távollétének már a gondolatára is fájó hiányérzet tölt el.