Adományokkal bővítenék az online előválasztás kapacitását – Gyors segítség kellene

HírKlikk 2021. szeptember 24. 18:29 2021. szept. 24. 18:29

Azonnali gyűjtést indított az előválasztás online szavazási kapacitásának bővítésére az előválasztást bonyolító aHang, amely levélkampányban magyarázza, hogy ugyan a plusz operátorok bevonása nem okoz problémát, de az eszközök vásárlásához további adományokra lenne szükségük. Még hátra van négy nap az első fordulóból, és ott a második is, amihez szintén kellenek ezek az eszközök. Kétmillió forintot szeretnének gyorsan összegyűjteni.

Négy nap alatt több mint 300 ezren adták le voksukat az országban az ellenzéki előválasztás keretében, sokezren közülük határon túlról és innenről online tették ezt. A lebonyolító aHang elismerte, hogy alultervezték az online szavazás kapacitását, szeretnének is tovább bővíteni, ám anyagi forrásaik a végét járják. Ezért a csapat levélben kér adományokat attól, aki megteheti és szeretne hozzájárulni az előválasztáshoz. 

Az aHangot a sok pozitív visszajelzés mellett, számos kritika is érte az online szavazás alultervezése miatt. A helyzet az, hogy ezeknek a kritikáknak egy része jogos – írják a levélben. „Ezzel most annyit tudunk kezdeni, hogy még többet dolgozunk azért, hogy szeptember 28-áig a lehető legtöbb ember tudjon szavazni online is” – írják, hozzátéve: az Országos Előválasztási Bizottságot alkotó pártokkal, szervezetekkel együttműködésben még több operátort tudtak bevonni, de ahhoz, hogy a bővülő operátori gárdát el tudják látni eszközökkel, plusz tableteket, mobiltelefonokat és mikrofonos fejhallgatókat kell beszerezni. Ma már több az online szavazóbiztos, mint ahány eszközük van, ráadásul a személyes szavazást is ezek a gépek biztosítják, és második forduló előtt már most látszik, hogy van egy öt-tíz százalékos amortizáció – írták.

A jelenlegi operátorok kiszolgálásához nagyjából 2 millió forintra lenne szükségük, ezzel már érezhetően tudnák csökkenteni a várakozási időt az online szavazásnál. Aki tud és szeretne pénz utalni, ezen a linken keresztül megteheti.

Forrás: Hírklikk