„Akarja-e Ön, hogy a kormány békén hagyja?"

HírKlikk 2021. augusztus 4. 12:36 2021. aug. 4. 12:36

A Nemzeti Választási Bizottság átengedte az összes, az Orbán-kormány által benyújtott, gyermekvédelminek nevezett kérdést. Már ősszel megtarthatják a referendumot. Ezzel szemben, a Karácsony Gergely által benyújtott kérdésekkel nem foglalkozott érdemben a testület. A Klubrádió azt a kérdést tette fel Kuncze Gábornak, hogy mi lenne az a kérdés, amit ő feltenne egy népszavazáson?

Az egykori politikus kérdése: „Akarja-e Ön, hogy a kormány békén hagyja?"  

Kuncze Gábor egykori belügyminiszter, volt SZDSZ-es politikus a Klubrádiónak elmondta: szerinte a kormány különböző álkérdésekkel, mint az általuk gyerekvédelminek, mások által homofóbnak nevezett törvényről szóló népszavazással igyekszik beleavatkozni az emberek életébe. A kormány látszólag értelmetlen népszavazási kezdeményezései Kuncze szerint „nagyon belelógnak az emberek életébe".

Olyan problémákkal traktálják az embereket, amelyekkel egyébként nem foglalkoznának, vagy nem létező problémáról van szó. Míg olyan kérdésekről, amelyek valóban foglalkoztatják az embereket (Fudan-ügy, Pegasus-botrány), a kormány egyszerűen nem vesz tudomást.

Kuncze a következményekre is felhívta a figyelmet. A megosztottság, a társadalom belső feszültsége tovább növekszik.

„Az egész nem szól másról, mint hogy egymásnak ugrasszák a társadalom különböző rétegeit" – foglalta össze a politikus, hozzátéve, hogy a népszavazás intézménye nagyon fontos, de a Fidesz szabályai szerint teljesen használhatatlan.

 

Forrás: Klubrádió