Alaptalan volt az MSZP-s Tóth Csaba elleni etikai beadvány: a képviselőnek továbbra is nagy tervei vannak Zuglóval

HírKlikk 2021. szeptember 23. 18:45 2021. szept. 23. 18:45

Az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) szerdán elutasította Jakab Péter Hadházy Ákos felvetéseire alapozott beadványát, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltje, Tóth Csaba tehát továbbra is megfelel az ellenzéki előválasztás etikai normáinak. Tóth most is parlamenti képviselő, kétszer is legyőzte a Fideszt Zuglóban, így joggal bízik abban, hogy kormányváltás esetén megvalósíthatja a helyiek által régóta várt infrastrukturális beruházásokat.

Reagálva arra, hogy zuglói kihívója, a momentumos Hadházy Ákos, egy olyan vagyonelem hiányát próbálta kifogásolni transzparens vagyonnyilatkozatában, ami nem is az övé, Tóth Csaba megjegyezte, lehetséges, hogy Hadházy elsődleges célja, hogy őt legyőzze, pedig a fő cél a kormányváltás kéne, hogy legyen.

„Az előválasztás zajlik óriási sikerrel, és azt el kell mondani, az előválasztás elsődleges célja az, hogy minden választókerületben megtalálják az ellenzéki pártok azt az egy jelöltet, aki jövő tavasszal le tudja győzni a Fidesz jelöltjét” – mondta el szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorában. „Nagy biztonsággal és harmadszor is fogok tudni nyerni” – tette hozzá.

Emlékeztetett, az OEVB megalapozatlannak találta a riválisa kifogására épített beadványt, így továbbra is ő a legesélyesebb jelölt. „Én nem listáról kerültem be az utolsó két alkalommal, nem is listáról szeretnék bekerülni a Parlamentbe. (…) A zuglói emberek látják, hogy mit tettem az elmúlt tíz évben a kerületben értük! Számomra Zugló az első, ezt szeretném folytatni, és a zuglói emberek most a között tudnak választani, hogy lesz egy képviselőjük, aki folytatja azt a munkát, amit végzett az elmúlt tíz évben, vagy lesz olyan, akit esetleg csak a tévében látnak” – utalt a Momentum színeiben induló Hadházy Ákosra.

Tóth Csaba kiemelte, ha az országos egyéni választókerületekben a demokratikus választási szövetség megnyeri a választást, akkor hazánk települései végre visszakapják majd az önállóságukat, a jogos helyi bevételeiket. Így végre meg lehet valósítani azokat a célokat, amelyeket valóban a helyi lakosok akarnak, hiszen több mint tíz évig csak ellenzékből lehetett képviselni ezeket a kerületeket, és a fideszes kormány minden beterjesztett ellenzéki helyi fejlesztési javaslatot rendre leszavazott.

„Zugló ugye egy átmenő, tranzit kerület, a közlekedési csomópontoknál fontos lenne például P+R parkolót építeni. Ezt minden évben beterjesztem, minden évben elmondom, hogy szükséges lenne, és van rá pénz, minden évben meg is jelöljük, hogy a kormányzati kommunikációt lehetne ennyivel csökkenteni, de minden évben természetesen leszavazzák. Bízom benne, hogy ez jövőre másképp lesz” – mondta el a szocialista képviselő.

Végezetül megemlítette, kellene Zuglónak egy igazi városközpont is, de azt biztos, hogy a saját erejéből nem tudja a kerület megoldani, ezért mindenképpen szükséges lesz hozzá valamilyen kormányzati támogatás a következő ciklusban.