Albérletárak Európában és nálunk: vegyes a kép

HírKlikk 2021. július 31. 12:00 2021. júl. 31. 12:00

A koronavírus-járvány hatására a legtöbb európai nagyvárosban kisebb vagy nagyobb mértékben csökkentek a bérleti díjak. Budapest is benne van a sorban, de más magyar városokban látszódik áremelkedés – írja a Napi.hu.

A világ sok nagyvárosában csökkent az albérletpiaci ár a koronavírus megjelenése óta – derül ki a Napi.hu által, az Ingatlannet.hu elemzéséből készített írásból. Londonban és Bécsben is – 2019-hez képest – három százalékos mérséklődést regisztráltak. Nagyobb csökkenés volt Barcelonában (kilenc százalék), Torinóban (12 százalék) és Münchenben (16 százalék).

Ugyanakkor Párizs egyike a kevés kivételnek: ott öt százalékos drágulást rögzítettek. Hágában is hasonló a trend, de az emelkedés mértéke csak négy százalékos volt.

Ami Magyarországot illeti: itt akad példa áresésre és áremelkedésre is – írja a Napi.hu. Székesfehérvár, Miskolc albérletárai a járvány időszakában mérséklődtek, ugyanakkor néhány más városban – a többi között Debrecenben, Pécsett és Szegeden – folytatódott az emelkedő tendencia.

Szakértők szerint 2021 második fele már stabilizálódást hozhat magával és várhatóan a piac a fellendülés jeleit fogja mutatni, mind a keresletet, mind az árakat tekintve. 

Forrás: Napi.hu