Alföldi Róbert azt szeretné, ha Karácsony Gergely nyerné az előválasztást

HírKlikk 2019. június 25. 10:37 2019. jún. 25. 10:37

A politika mégiscsak egy szakma, indokolta Alföldi Róbert, hogy miért Karácsony Gergely támogatására buzdít a budapesti ellenzéki előválasztáson.

Bajnai Gordon és Hajós András után Alföldi Róbert színész-rendező is bejelentette: Karácsony Gergelyt, Zugló párbeszédes polgármesterét támogatja a budapesti ellenzéki előválasztáson:

„Menjünk el előválasztani, és azt az embert válasszuk, akinek valóban van esélye nyerni ősszel az önkormányzati választásokon. És aki mellett még pár hete szinte egységesen ott állt mindenki. Mert a politika mégiscsak egy szakma.”

A Facebook-posztban Alföldi odaszúrt egyet a DK-nak is:

 „Lehet, hogy ugyanúgy szeretnénk a változást, de mégis fontosabbak lesznek a saját kis szemétdombjaink és saját kis pártérdekeink.”

Az előválasztás június 26. szerda délig tart, a hétfő esti számok szerint 48 ezren vettek eddig részt rajta, a pártok által elismert érvényességhez ötvenezer szavazó kell. Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd által támogatott jelölt) mellett a momentumos Kerpel-Fronius Gáborra és a DK által támogatott Kálmán Olgára lehet szavazni – aki megnyeri, az lesz a pártok ígérete szerint az ellenzék közös budapesti főpolgármester-jelöltje ősszel.

Forrás: Hírklikk