Ami jó, azon ne változtassunk: Tóth Csaba az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltje!

HírKlikk 2021. június 9. 18:00 2021. jún. 9. 18:00

Az eddigi sikeres zuglói modell példaértékű lehet az egész ország számára – hangsúlyozta a Magyar Szocialista Párt sajtótájékoztatóján Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, az MSZP-Párbeszéd-LMP miniszterelnök-jelöltje és Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője szerdán, a XIV. kerületben.

„Egy ilyen győztes csapaton most nem szabad változtatni” – indított Kunhalmi Ágnes. „Nagyon sokat küzdöttek azért, hogy ez a városrész (…) elinduljon egy demokratikus úton. Zugló sokat tett azért, hogy (…) ennek az autoriter rendszernek a lebontásában egy fontos oszlopa és pillére legyen Magyarországon és Budapesten is”.

Emlékeztetett, a kerületben már többször megverték a kormányt és annak káros politikáját, amelytől 2022-ben „meg kell szabadulni”„Zuglóban olyan politikusok regnáltak és regnálnak most is, akik mintaértékűen, egyfajta laboratóriumként működnek. Olyan közpolitikát valósítottak meg, amelyet, ha 2022-ben győzni tudunk és Karácsony Gergelyből, főpolgármester úrból miniszterelnök lesz, akkor bizony országosan is meg tudunk valósítani”.

Az MSZP társelnöke hangsúlyozta, ha a zuglóiak hallatni akarják a hangjukat továbbra is a Parlamentben, akkor Tóth Csabát kell, hogy újraválasszák, akit az MSZP és a Párbeszéd támogat. „Könnyű azoknak a politikusoknak, akik mindig valami ellen határozzák meg magukat (…), de Magyarországon építkezni, egyről a kettőre jutni, előrevinni valamit, összefogni egy csapatot a nehéz. Valamit felépíteni, hidakat építeni, épületeket felhúzni, egy közösséget építeni, az mindig nehezebb. De aki a nehezebbik utat választja – és Csaba mindig a nehezebbik utat választotta –, az sikerre van ítélve”.

„Jó ide újra és újra visszajönni és látni, hogy amit elkezdtünk 2014-ben, annak a folytatása következik” – mondta Karácsony Gergely, Zugló egykori polgármestere. Emlékeztetett: 2014-ben kezdték el Zuglóban azt a szociális és zöld politikát, amit ma is kínálnak. Kiemelte a Csertő parkban történt felújításokat, de utalt arra is, hogy sok még a kerületben a teendő.

Budapest főpolgármestere méltatta Tóth Csaba lelkesedését és odaadó munkáját Zuglóért. „Ő egy erős vezető, egy erős partner, akkor is, amikor adott esetben vannak vitáink, de ami a legfontosabb, elsősorban akkor, amikor küzdeni és építeni kell”.

Karácsony felhívta a figyelmet annak jelentőségére is, hogy helyi képviselők képviseljék a helyi közösséget. „A magyar választási rendszer 30 éve nem véletlenül hozta létre az egyéni képviselői ágát a képviseletnek” – jegyezte meg. Hozzátette, Tóth Csabát olyan jelöltnek tartja az előválasztáson, aki minden porcikájával a helyi ügyekért küzd tovább, ahogy eddig is tette.

„Bárki azt gondolhatná, nekem könnyű dolgom van, de hát az elmúlt 15 évem Zuglóról szólt: Zuglóról szólnak a mindennapjaim és ígérem, hogy Zuglóról fog szólni a jövőm is” – mondta Tóth Csaba. Az MSZP-Párbeszéd most is hivatalban levő egyéni jelöltje a baloldal egyik fellegvárának nevezte körzetét, ahol baloldali a polgármester és az előző polgármester is, akiből időközben főpolgármester lett.

Emlékeztetett, Karácsonnyal öt évvel ezelőtt kezdték meg azt a közös munkát, ami a gondoskodó, biztonságos, zöld és fejlődő Zugló sikeres építéséről szólt. Felhívta a figyelmet arra is, sok mindent nem sikerült még elérni, amit azonban jövőre, kormányváltás után, kormányzati támogatással már meg lehet valósítani.

Arra kérte Karácsony Gergelyt, Magyarország reménybeli leendő miniszterelnökét, kössenek szövetséget a jövő Magyarországáért, Zuglóért, hogy megvalósíthassák a zuglóiak álmait. A szövetséget a két politikus végezetül írásban is megerősítette.