Amiről nem tudunk, az nincs!

HírKlikk 2019. június 26. 17:48 2019. jún. 26. 17:48

Korrupció nálunk márpedig nincs! Ami nincs, arról nem kell tudni!

Történt pedig, hogy az Európa Tanács GRECO nevű ügynöksége, amely évről évre az ET tagállamokban tapasztalható korrupciót vizsgálja, az elmúlt esztendőről is készített jelentést. Már megint.

A GRECO szakértői ezúttal a parlamenti képviselők, bírák, ügyészek viselt dolgait firtatták, de Magyarország és Fehéroroszország esetében csak ők tudják, hogy mire jutottak. Ugyanis, amint azt az Euronews  hírül adta, e két állam kormánya indoklás nélkül megtiltotta az országukra vonatkozó adatok közlését.

Engedély nélkül pedig nincs nyilvánosság, így szól a GRECO szabálya. Márpedig jogállamban szabály, az szabály. A GRECO-jelentést a magyar kormány már tavaly sem engedte nyilvánosságra hozni, bizonyára azért, mert nem volt benne semmi, ami a köz érdeklődésére számot tarthatott volna.

Ilyenformán aztán valóban, sejtelmünk sincs arról, hogy Magyarországon az országgyűlési képviselők, a bírók és ügyészek, esetleg egyéb hivatalosságok mely döntések meghozatala előtt tartják a markukat némi készpénzért vagy baráti repülőútért Szentpétervárra, netán fociországba. Ilyesmi nálunk nincs. Valamelyes gyanúra ad okot, hogy a GRECO  azért nyilvánosan ajánlásokat fogalmazott meg a magyar kormány számára, hogy ugyan alkalmazzon egy, s más, a korrupciót megelőző módszereket! Hanem hát persze az is gyanítható, hogy a GRECO csupán Soros fizette migránssimogató csapat, akiket nem lehet komolyan venni, s az ajánlásokat nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni. Ez történt tavaly is. Amiről nem tudunk, az nincs!