Anális teszttel keresték a koronavírus-fertőzötteket Kínában

HírKlikk 2021. január 26. 15:50 2021. jan. 26. 15:50

Egy kínai iskolában az orr- és garatmintákból végzett tesztelésnél is kellemetlenebb módját választották a fertőzöttek kiszűrésére.

A 24.hu a kínai állami lap, a Global Times információi alapján arról számol be, hogy az orr- és garatmintákból végzett koronavírus-teszt sem egy különösebben kellemes élmény, de a tesztelés lehet még kellemetlenebb procedúra is. Ezt tapasztalhatták meg egy pekingi általános iskola diákjai és tanárai, akiket azután teszteltek végig, hogy az iskola egyik kilenc éves diákjáról kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal.

Az iskolában különböző tesztelési módszereket vetettek be, köztük olyat is, amely során a végbélből szerzik meg a mintát.

A pekingi You’an kórház fertőző betegségekkel foglalkozó igazgató-helyettese, Li Tongzeng a CCTV kínai állami televíziónak elmondta, hogy az anális mintavételes teszttel pontosabb eredményeket lehet elérni.

„Nem annyira kényelmes, mint a garatmintás tesztek” – tette hozzá Li Tongzeng, ezért csak központokban, egyes csoportok vizsgálatára használják.

A Global Times megjegyezte, hogy az anális tesztelés megosztja a szakértőket. A lapnak a vuhani egyetem egyik szakértője elmondta, hogy mivel a vírus a felső légutakon jut be a szervezetben, az orr- és garatmintás tesztek a leghatékonyabbak a fertőzés kimutatására.

Forrás: 24.hu