Annyira félti a TEK Orbánt, hogy előkóstolót is alkalmaz

HírKlikk 2021. február 15. 08:14 2021. feb. 15. 08:14

Januártól a Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár főz a Budai Várban található Karmelita kolostorban. Erre azután kerülhetett sor, miután a nagy múltú vendéglő szerződését közös megegyezéssel megszüntette a Gundel és a Miniszterelnökség.

Az egység szakácsai világverőknek számítanak, nemzetközi díjak sorát zsebelték be. Ők adják a katonaválogatott gerincét, amely a tavalyi stuttgarti szakácsolimpiáról egy ezüst- és egy bronzéremmel tért haza – írja a Blikk.

A csapat talán legnagyobb sztárja Balázs Gergő, aki pár éve megnyerte a hazai Bocuse D’or catering kategóriáját és ő képviselhette hazánkat a lyoni döntőben. Nem fognak elkényelmesedni, mert hamarosan elkezdik a felkészülést a jövő évi szakács-világbajnokságra, ahol ismét dobogós helyezéseket szeretnének elérni.

Nem elég kiválóan főzni, és válogatott falatokkal kényeztetni az ország vezetőit, nem árt, ha az ételt biztonsággal is fogyaszthatják. A lap szerint bár a katonák nem hibáznak, azért nem titok, hogy Orbán Viktornak előkóstolója is van, aki leginkább csak hivatalos programok helyszínein lép akcióba.

Ilyen esetekben a Terrorelhárítási Központ csapatának élelmiszer-biztonsági szakemberei az ételek beszerzését és elkészítését is ellenőrzik.

Forrás: Blikk